„Ha Te tudnád, amit én” – avagy táncperformansz a zöldséges pultok között

A Magyar-Olasz Kulturális Évad 2013 közösségi média-kommunikációjáért a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói médiaközpontja felel. Ennek kapcsán a Corvinus TV stábja készítette el a fővárosi Vásárcsarnokban megrendezett magyar-olasz flashmob videó-beszámolóját. A cikk forrása: https://magyarolasz2013.wordpress.com/ 


Álmomban megmozdult a Vásárcsarnok. Élénk színekben, piros-fehér-zöld, zöld- fehér-piros kombinációkban pompázott minden, és táncot jártak az ott vásárlók. Magyar néptánc és olaszos mozdulatok váltották egymást, amikor is pár percig eggyé vált a tömeg, és az egész piac grandiózus tánctérré változott.

Azután lassan kinyitottam a szemem… ez nem csak álom – konstatáltam, és körbenézve a mosolygós arcokon döbbentem rá: mindez nem fikció, hanem valóság. Valóban együtt mozdult meg a tömeg a Vásárcsarnokban egy átlagosnak tűnő szombat délutánon.

Image

“Főpróba” – Forrás: Kőműves Kata

Valahogy így zajlott le tehát a Magyar-Olasz Kulturális évad villámcsődülete május 18-án a Budapesti Vásárcsarnokban, amely méltó helyszínéül szolgált a megmozdulásnak, hiszen nemrégiben Európa legszebb piacává választották.

A csarnok szombat délután kettőkor alakult át tánctérré, amikor is a mit sem sejtő vásárlók hirtelen arra lettek figyelmesek, hogy elindul a zene (Herczku Ágnes és Nikola Parov „Ha Te tudnád” című dala), amire számos fehér pólóba öltözött, az olasz és a magyar trikolor színeivel dekorált, mosolygós arcú lány és fiú hirtelen egy koreográfia eltáncolásába kezdett a piac középső folyosóján, éppen a zöldséges pultok mellett. Nem volt mindennapi élmény számomra ez az akció, hiszen flashmob-ot eddig csak a YouTube-on, illetve egyéb platformokon, felvételről láttam, személyesen részt venni azonban ezekkel összehasonlíthatatlan érzés volt.

Image

Forrás: Kőműves Kata

E villámcsődülettel egy időben pedig Olaszországban is lezajlott az Évad nyitó-koncertje, így a két ország zenével és tánccal köszönthette a kulturális programok sorozatát.

Nem pusztán álom volt tehát, hogy a zöldséges pultok között táncot jártak az emberek. Valóban megmozdult a csarnok, és az ott vásárló tömeg nem csak egy-egy kiló hússal, vagy pár darab paprika-paradicsommal, hanem egy megismételhetetlen élménnyel térhetett haza. Hálásan köszönjük mindenkinek a lelkes támogatást és részvételt.

Image

Forrás: Kőműves Kata

         

Biacsics Boglárka

 

 

süti beállítások módosítása