Egy rövid, de tüzes éjszaka
Egy rövid, de tüzes éjszaka

Szent Iván-éj, az év legrövidebb éjszakája, nem csak Shakespeare művében jelenik meg a mágia és varázslat rejtélyes köpenyében, a nyári napforduló ugyanis az emberiség egyik legrégebbi ünnepe, még akkor is, ha a kereszténység térhódításával korábbi kiemelkedő szerepéhez képest igencsak háttérbeszorult. 

A június 23-áról 24-ére virradó éjszakán a keresztény és pogány hagyományok karöltve jelennek meg, mégis a babonák, a csodák és a tűz ...

Gombold újra!: Élő közvetítés a divatshow-ról
Gombold újra!: Élő közvetítés a divatshow-ról

Idén is megrendezésre került a Gombold újra!, Közép-Európa egyik legrangosabb divatshow-ja. A 2011 óta töretlen népszerűségnek örvendő rendezvény záróeseménye, a Central European Fashion Days-nek keresztelt divatbemutató és egyben szakmai fórum a régió valamennyi országának kínál nemzetközi bemutatkozási lehetőséget. A négy visegrádi ország (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) kulturális jegyeit viselő kollekcióik és a döntősök ...

GDPPC Open nemzetközi vitabajnokság Budapesten
GDPPC Open nemzetközi vitabajnokság Budapesten

Ismét összefognak a CEU, a Corvinus és az ELTE vitaklubjai, hogy a Budapest Open 2013  után új egyetemi vitaversenyt rendezzenek.

gdppc_open_.jpg

A GDPPC Open vitabajnokság 2013. június 21. és 24. között kerül megrendezésre a CEU-n. A verseny 5 selejtezőkörből áll majd, ahonnan a legjobbak az elődöntőkbe, illetve a döntőbe juthatnak tovább. A várakozások szerint húsz országból legalább 32 csapat vesz részt a megmérettetésen. Minden vita nyitott lesz a nyilvánosság ...

The Economist: Feszültség Magyarország és az EU között
The Economist: Feszültség Magyarország és az EU között

Európa egyik legigényesebb gazdasági hetilapja, a The Economist közép-európai tudósítójával készített interjú jában firtatta Orbán Viktor politikáját, gazdaságélénkítő törekvéseit. A német sajtóban már megszokhattuk, hogy miniszterelnökünkről erőteljes hangnemben, Putyin és Tayyip Erdogan mellett Európa autokratájaként beszélnek, megnyilvánulásait akarva-akaratlanul félrefordítva sokkal radikálisabbnak, szélsőségesebbnek mutatva Herr Orbánt. A The ...

Isten nyugosztalja, miniszterelnök úr!
Isten nyugosztalja, miniszterelnök úr!

Elhunyt a harmadik Magyar Köztársaság harmadik miniszterelnöke. Horn Gyula 1994. július 15. és 1998. július 6. között volt hazánk kormányfője. Elődje Boross Péter, utódja Orbán Viktor. Horn Gyula – élt 80 évet!

 

Személyes érintettségünk, hogy az 1998-as választások előtt a Közgáz falai közt mérkőzött meg Orbán Viktorral egy vita keretében.

 

A Corvinus bemutatja: EFOTT 2013
A Corvinus bemutatja: EFOTT 2013
Zánka, Balaton, fesztivál

Mostanra már senki előtt nem szabadna titoknak lennie, hogy az idei EFOTT házigazdája a Budapesti Corvinus Egyetem. Viszont közel sem olyan biztos, hogy mindenki tudja, minek, illetve kiknek köszönhetjük a lehetőséget, hogy olcsóbban mehetünk az „év legnagyobb egyetemi bulijára” .

Ha Te is kíváncsi vagy, olvass tovább, s ismerkedj meg a corvinusos projektvezetőkkel, Bardóczky Veronikával és Madácsy Lászlóval.

...

süti beállítások módosítása