A Tudás Útja Félmaraton

Tudas_Utja_2.jpgA Semmelweis Egyetem idén is megrendezi az egyre nagyobb hírnévvel bíró, egyre népszerűbb, több mint 3000 főre tervezett nemzetközi szintű félmaraton futóversenyét, a Tudás Útját.

A Tudás Útja a hazai sportot kedvelő közösségekben rangosnak tartott futóverseny, amelyen a sok futást kedvelő sportemberen túl az egyetemek vezetői, hallgatói, közepes- és nagyvállalatok, a követségek csapatai, külföldi egyetemek csapatai, rangos politikusok, neves közéleti emberek, világ-, európa és olimpiai bajnokok is részt vesznek.

Célunk a mozgás örömét és erejét egyre nagyobb körben népszerűsíteni, az egyetemistákat az egészséges életmódra, sportra nevelni, csapatként a közösség élményét megadni, elősegíteni, hogy a mozgás, a közösségi létforma a mindennapi életük igényelt része legyen.

Tudas_Utja.jpg

A versenyt számos ismert sportoló támogatja részvételével. Rajthoz áll többek közt Gyenesei Leila olimpikon, világbajnok öttusázó, az újraindult Játék határok nélkül tévésorozat magyar csapatának sztárjai, akik profi- ökölvívók, kaszkadőrök és légtornászok is egyben. A versenyszervezésben a szakmaiságot a Budapesti Atlétikai Szövetség (BPASZ), a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata (SE EHÖK), a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE), a Hallgatói Közösségi és Sport Egyesület (HKSE) biztosítja.

Versenyinformáció:
A verseny időpontja: 2014. november 9., vasárnap 11 óra
Helyszín/Rajtközpont: Nagyvárad tér 4., az egyetem parkolójában
Választható távok: 6 km (Akadémiai futás) és 21,1 km (félmaraton)
Jelentkezés és információk: http://www.tudasutja.hu/

A verseny a magyar egyetemi-főiskolai bajnokság (MEFOB), hivatalos félmaratoni Budapest-bajnokság és nyílt egyetemi-főiskolai Európa-kupa is egyben! A versenyt több csatorna is élőben közvetíti, és kiemelt médiaérdeklődés kíséri.

A nevezők között nem csak egyéni indulókat, hanem csapatokat is várunk. A legnagyobb csapat, valamint a futóversenyben győztes csapat is különdíjat kap, továbbá mindenki értékes ajándékokkal lehet gazdagabb.

Lépjünk együtt A Tudás Útjára, November 9-én!

süti beállítások módosítása