Kolisok, albérletesek hazatérése - a decemberi vizsgatemető 12 fogadalma

Vizsgaidőszaki after – hogy kitarts, ha még van hátra valami. Most azt gyűjtöttük össze, mit fogunk csinálni, ha végre lezárhatjuk a decemberi számonkérések arzenálját, és hazatérhetünk a jó meleg családi körbe. Ha már a november óta karácsonyi lázban égő város miatt eleged van a fahéjas-narancsos hangulatból, ne aggódj, ez a cikk nem erről fog szólni – hanem arról, milyen jó lesz már szerteszét repíteni azokat a jegyzeteket.

A decemberi vizsgatemető 12 fogadalma

1. Hazamegyek és eszem rendesen. Elég volt a gyorskajából, kínaiból, péksütikből. Házikosztot fogok enni. És lassan. És eleget. És nem azért, mert muszáj vagy mert kell valami, ami motiváljon az egy helyben maradáshoz.

2. Fürdök. Kádban, habbal, kacsával és hajókkal.

3. Éneklek. Sokat, hangosan, nem érdekel, ki hallja és hányszor kopog át. Most vagyok itthon, most kell megnyernem az egyszemélyes ikszfaktort.

4. Kimegyek a világba, emberek közé. Csak úgy lenni.

 

5. Még a karácsonyi nagytakarítást is élvezem, és segítek olyan evilági dolgokban, mint a főzés, rendrakás, portörlés. És még örülni is fogok neki, nagyon.

6. Bridget Jonesszal ellentétben a rokonok viszontlátásának is örülni fogok. Legalább eldicsekedhetek a sok jól sikerült (?) vizsgámmal, vagy legalább azzal, mennyit tanultam rájuk. Néha belül jólesik a sajnálatuk.

7. Kimosom minden ruhámat. A kolis mosópor valahogy nem működött, bezzeg az Anya-szer mindent kihoz. Az elszürkültek kifehérednek, a bolyhosak visszasimulnak, a fakultak visszaszíneződnek. Még ki is lesznek vasalva…

8. Olvasok. Magazinokat, regényeket, olyan dolgokat, amiből semmit nem profitálok az egyetemen.

9. Játszok. Végigviszek mindent, ami eddig kimaradt.

10. Filmeket és sorozatokat nézek, amíg el nem gémberedek.

11. Edzek, mert mégiscsak egészségtelenül éltem a vizsgaidőszakban, és már karácsony előtt felszedtem magamra. Meg amúgy is. Na jó, azért csak mértékkel mozgok. Semmit nem szabad túlzásba vinni.

12. Alszom.

 

süti beállítások módosítása