American Hustle: Hajcihő a semmiért
American Hustle: Hajcihő a semmiért

Az Amerikai botrány (American Hustle- a fordítás kérdését inkább mellőzzük) egy a ’70-es évek végén lezajlott, nagyszabásúnak nem nevezhető FBI akció történetét dolgozza fel, félig-meddig a valósából táplálkozva. De ahogy a cselekmény, úgy maga a film is egy szemfényvesztés története. A 7 Golden Globe és 10 Oscar jelölés ellenben nem az. A trailer alapján nem hozott minket különösebben lázba a film, ha csak nem tekintjük Bradlley Cooper bongyor ...

Ne kacsázz el mellette!
Ne kacsázz el mellette!
A Széchenyi István Szakkollégium Téli Tábora

Sosincs késő jelentkezni, a SZISZ Téli Tábora senkit sem hagy hidegen! A szakkollégium évente megrendezésre kerülő Téli Tábora hagyományos a vizsgaidőszak végére esik, amikor az érdeklődők és a SZISZ-esek együtt búcsúztatják az elmúlt hónap fáradalmait, és a napközbeni interaktív és szakmai programok mellett esténként buliznak egy nagyot a következő szorgalmi időszak előtt.

  14TTbanner.jpg

Szakmai programjaink egyik kiemelkedő eseménye lesz az új választási ...

Nemzeti vegyesbolt: kávét, cigit, trafik mutyit?
Nemzeti vegyesbolt: kávét, cigit, trafik mutyit?

Hogyan lehet az amerikai a kilencvenes évek amerikai kisváros útszéli kisboltjában konzervált életérzést magyar kontextusba helyezni? Hát adjunk hozzá egy trafik, elnézést, nemzeti dohánybolt koncessziót, érleljük picit a hazai, elnézést, nemzeti kilátástalanság pocsolyájában, és rögtön megkapjuk Kevin Smith kultikus Shop-stop (Clerks) filmjét, Dömötör Tamás színházi darabja magyaros tálalásában.

trafik4.jpg

A KOMA Bázis fiatal gárdája állította színpadra a ...

süti beállítások módosítása