Légy Te is Szitizen!

Idén már 23. alkalommal rendezik meg a Sziget Fesztivált, és ha jót akarsz magadnak, Te is részt veszel rajta.

Az évek során rengeteg élménnyel gazdagodtam már a fesztiválok során. Egyre inkább úgy érzem, hogy ezek nem azok az emlékek, amelyek bárhol megtörténhetnének velünk. Az első nagyobb fesztiválélményem a VOLT-hoz kötődik; akkor tapasztaltam meg igazán, mennyi mindent is adhat egy nagyszabású fesztivál. Az még hagyján, hogy egy hétig minden nap fülig ért a szám a boldogságtól, de bárkire néztem, láttam, hogy mennyire boldog. Óriási a hangulat. Egy ilyen helyen sose vagy egyedül, rövid idő alatt életre szóló barátságok köttetnek -  akár a melletted táncolóval vagy sörözővel.

Hasonló okoknál fogva várom a Szigetet. A rendezvényt a szakma is értékeli: már kétszer – 2012-ben és tavaly  nyerte el a European Festival Legjobb Nagy Fesztivál díját. A nívó nemcsak a változatos zenei fellépőknek, hanem a sokszínű kulturális programnak is köszönhető - gondolok itt például a színházra.

Na de! Kik is az idei év „headliner”-jei? Már a -1. napon egy akkora kvalitású világsztár áll színpadra, mint Robbie Williams. De fellép a Florence and the Machine, Ellie Goulding, Avicii, a Kings of Leon, a Major Lazer és a Limp Bizkit is. Ráadásul azoknak is kínál programot a Sziget, aki bánkódott, hogy elmaradt az eredetileg Hegyaljára tervezett Rudimental. Számukra nagy öröm lehet, hogy a brit együttes az utolsó napon pótolja majd a koncertjét. A záróműsorért idén a holland DJ, Martin Garrix lesz a felelős. Ezen felül persze a magyar zenei élet színe-java is fellép.

Ez így leírva mind jól hangzik, de ha eddig nem győztelek meg, akkor hadd meséljem el mit is tud ezen felül a Sziget. Ritka az olyan fesztivál, ahol hét napon keresztül a zene mellett a különböző kultúrákat is magadba szippanthatod. Szitizennek lenni nemcsak azt jelenti, hogy külön útleveled van a szabadság szigetére, hanem azt is, hogy egy interkulturális közegben Te is kibontakozhatsz, és akár a Föld másik végéről is szerezhetsz barátokat. Továbbá, akár csak egy napra is, de maximálisan kizárhatod a külvilágot, hiszen a programok sokaságában könnyű belefeledkezni a szórakozásba.

Engem megvettek, és Téged?

 

süti beállítások módosítása