Könnyebbé válhat az albérletesek ügyintézése
Könnyebbé válhat az albérletesek ügyintézése

Sokan nézünk szembe az új albérlet körüli fárasztó és macerás körökkel, melyek az új lakcímmel kapcsolatosan zajlanak. Talán nem is gondolnánk, mennyi pénzbe kerül évente ezeknek az adatoknak a bejelentése, és hogy a bürokrácia bugyraiban mennyire reménytelennek tűnik mindennek a végére érni.

186591934.jpg

...

#kultúra
#kultúra
Kinek szól? Beszélgetés a MÜPA és a Katona Színház igazgatóival - a Széchenyi István Szakkollégium szervezésében

Kinek szól a kultúra? Kiöregedőben a célközönség? Mivel lehet megfogni a mai fiatal korosztályt? Labdába rúghat a színház vagy egy komolyzenei koncert a mozi és a torrentezés mellett? Lehet-e egyáltalán minőségi műsorokat politikamentesen nagy tömegekhez eljuttatni Magyarországon? Kell-e nemzetközileg is pozicionálni magát az itthon már sikeres kulturális brandeknek?

optimized-mupa_plakat.png

Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ meghívott előadóink, Káel Csaba ...

Emlékmozaikok a Közgázról
Emlékmozaikok a Közgázról

Interjú-sorozatunk keretében az egyetem egykoron végzett hallgatóit keressük fel, akik karrierje és életútja példaképül szolgálhat a Corvinus jelenlegi tanulói számára. Ezúttal Hirschler Richárd újságíróval beszélgettünk, aki 2003 és 2011 között a HVG Online főszerkesztője volt, korábban pedig a Világbanknál is dolgozott.

dsc04379.jpg

...

„Meg kellene találnunk, hogy mi is igazából az a magyar film”
„Meg kellene találnunk, hogy mi is igazából az a magyar film”

Külföldön ugyan évről évre tarolnak a hazai gyártású produkciók, itthon viszont szinte senki sem kíváncsi rájuk a hollywoodi blockbusterek árnyékában. Mi lehet ennek az oka? Hol tart most, illetve merre kellene tartania a magyar filmiparnak? Van-e jövője egy kezdő színésznek a magyar filmvásznakon ilyen körülmények között? Papp Endrével, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színművész hallgatójával beszélgettem, aki idén kezdte meg szakmai ...

Idén is Kommhét!
Idén is Kommhét!

Mint minden évben, idén is megrendezzük a Komm7-et november 24-én és 25-én, ami alatt 4 előadást tekinthetnek meg az érdeklődők.

November 24-én, kedden egy állásinterjús workshoppal kezdhetitek az előadássorozatot, majd este az Eljátszod az életed vagy éled a szereped? - Színészek self branding-je a való életben címmel meghallgathatjátok Németh Kristóf és Mérai Kati előadását, akik ismerősek lehetnek a Játékszínből vagy a Barátok Közt-ből.

...

Elengedni az Örök Hetest
Elengedni az Örök Hetest

2013. augusztus 22-én este az Al-Sadd elleni mérkőzés 23. percében Raúl egy háromszázhuszonnegyedik, nem hivatalos alkalommal is gólt szerzett a Real Madrid színeiben. Ekkor már harmadik éve nem állt a klub alkalmazásában. Búcsúmeccsét játszotta éppen, amelyen akkori katari kenyéradói ellenében egy félidő erejéig újra felöltötte a habfehéret. Túl volt már karrierje összes lényeges momentumán, legalábbis a meccs előtt úgy tűnt. Aztán amikor a félidő ...

Fuss magadért és másokért!
Fuss magadért és másokért!

Ha mozgásról van szó, valljuk be, a legtöbbünk ezernyi okot fel tud sorolni, miért is hanyagolja – pláne mi, hallgatók. Való igaz, hogy az egyetemista hétköznapok bokros teendői közé nem olyan egyszerű beiktatni az ajánlott heti 120-150 percet. Azonban ha egy kicsit magunkba szállunk és elgondolkodunk, akkor (remélhetőleg) rájövünk, hogy összességében ennyi „üresjáratot” simán találunk. Ennek fényében már nem is tűnik olyan lehetetlennek és ...

süti beállítások módosítása