Tanulj úgy, mintha az USA-ban lennél!

Érdekel, hogyan és mit tanítanak a szakodon Amerikában, esetleg az Egyesült Királyságban? Szeretsz szakirodalmat olvasni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá egy-egy témához? Ha te is azok közé tartozol, akiket foglalkoztatnak ezek a kérdések, netalántán az alapműveltségedet szeretnéd fejleszteni, a Columbiai Egyetem megtalálta neked a választ.


Forrás: apti.edu.au

Nagyszerű ötlettel ált elő a Columbiai Egyetem, akik egy program és adattár segítségével egy szilabusz keresőoldalt hoztak létre – írja a 444.hu. Az Open Syllabus Project adattárában egyetemenként is böngészhetsz, de akár a kiválaszthatod a szakodat, és megnézheted, mik a legtöbb helyen tanított olvasmányok.

A szilabusz adattár minden tudományterületről tartalmaz ranglistákat könyvekről, adattára lefedi az Egyedült Államokat, Nagy-Britanniát, Új-Zélandot és Kanadát. Az OSP tartalmaz egy hatalmas infógrafikát az adatokról, ahol megnézheted, a különböző, nagyobb tudományterületeken mik a legtöbbet olvastatott könyvek.

Az adatbázis még fejlesztés alatt van, adattárukat folyamatosan bővítik. Érdekesség lehet a későbbiekben azt is megnézni, hogy mik azok a könyvek, amik a legjobban befolyásolják egy-egy terület tanítását és kutatását.

 

süti beállítások módosítása