Tavaszi Elsős Nap a Széchenyi István Szakkollégiumban

Voltál a Téli Táborunkban, és már alig várod a következő SZISZ-es rendezvényt? Nem tudtál eljönni a táborba, de érdeklődsz a szakkoli iránt? Vagy csak szeretnél részt venni egy izgalmas előadáson? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor mindenképp érdemes benézned február 24-én 17:20-kor a C épület X. előadójába a SZISZ Elsős Napjára, melynek témája egy méltatlanul kevés figyelmet kapott esemény, a párizsi klímakonferencia lesz.

en.png

Előadásunkon a hazai környezetpolitika szakértői (dr. Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár és dr. Bart István, az Energiaklub elnökségi tagja) segítségével értékeljük, hogy milyen eredményeket értek el a világ vezető politikusai a klímacsúcson, és hogy mit várhatunk ezektől a megállapodásoktól a jövőben. A beszélgetés moderátora Turcsán Szabolcs, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumi tagja lesz.

Az Elsős Napon bemutatkoznak a tavaszi Elsős Kurzusaink is, amelyekre szeretettel várunk minden első- és másodévest. Az EK-k olyan kötetlen, kiscsoportos beszélgetések, melyeket a kollégium tagjai tartanak Nektek az egész félév folyamán. Ha ellátogatsz valamelyik EK-ra, bepillantást nyerhetsz a koli szakmai működésébe, megismerheted a SZISZ tagjait és a többi érdeklődőt - és persze korlátlanul kifejtheted a véleményed egy számodra érdekes témában. Tavasszal is széles választékkal várunk Titeket: a sávos kurzusokon a SZISZ szakmai rendszerének alapját képező négy tudományterületbe kóstolhattok bele (szociológia, law&economics, kormányzati gazdaságtan és pénzügyi közgazdaságtan).

ek.png

Ezek közül érdemes akár többet is meglátogatni, kiválasztani a számodra legszimpatikusabbat, ugyanis ha később felvételizni szeretnél hozzánk, valamelyik sávra kell beadnod a jelentkezésed. Az ismeretbővítők pedig a legkülönbözőbb érdeklődési területeket is lefedik: kedvcsinálóként eláruljuk, hogy lehetőség lesz bejárni Budapest rejtett zugait, a hazai politikáról beszélgetni vagy megvitatni a nagyvilágban zajló eseményeket. Minden kurzusra az ek@szisz.hu e-mailcímen keresztül lehet jelentkezni.

Az Elsős Napról és az Elsős Kurzusokról további részleteket olvashatsz a Facebookon (https://www.facebook.com/szechenyiszakkoli/) vagy a www.szisz.hu holnapon. Február 24-én találkozunk!

süti beállítások módosítása