Új mérföldkő a hazai esetoldásban

A mozgalmas nyári napok forgatagában, a vízparton ülve, limonádét szürcsölve, pihenés közben talán sokan észre sem vettük, hogy a hazai esetversenyzés egy új, fontos mérföldkőhöz érkezett. Idén nyáron a Case Solvers először rendezett nemzetközi esettanulmány versenyt Magyarországon, melynek döntője a Budapesti Corvinus Egyetemen zajlott. A verseny több szempontból is innovatív volt, nem csak hazánkban, hanem nemzetközileg is újdonságnak számított.

Mindig nagyon nehéz elsőként szervezni és rendezni az eseményt” – emelte ki Valcsev Petra, a Solvers’ Cup főszervezője. „Nagyon sok ötletünk volt a koncepciót illetően, mindenképp valami nagyon maradandót szerettünk volna alkotni. Rengeteg kihívással kellett szembe néznünk, mind a meghívott, és az online csapatok számát, logisztikáját illetően. A projekt csapat lelkesedése, a Case Solvers 4 éves múltja, és a tagok sokéves versenytapasztalata segítette a munkámat. Remélem, hogy sikerült elég magasra tennünk azt a bizonyos mércét.

solvers_cup_338_of_422.jpg

A meghívásos versenyen 9 ország Consulting Clubjainak tagjai mérettettek meg, összesen 36-an látogattak hazánkba, mialatt az online fordulóra 130 esetoldó regisztrált. A Loxon Solutions által biztosított esetre rendkívül színvonalas és a Loxon vezetősége számára is érdekes megoldások születtek, mind a meghívásos, mind pedig az online forduló résztvevőitől. Az online forduló helyezettjei már szombat este napvilágot láttak és a legjobbnak bizonyuló csapat a vasárnapi döntőn adhatta elő megoldását a szakértő zsűri előtt.

A Solvers’ Cup Online keretein belül a világ 15 országából érkező kiváló esetoldókat mind maga mögé utasító csapat a Budapesti Corvinus Egyetem EVK Szakkollégiumának hallgatóiból állt össze. A győztes
csapat tagjai Klem Vivien, Kadocsa Ferenc és Dévald Ákos. A második helyezést a londoni Imperial College, míg a harmadikat pedig az ugyancsak magyar Danube Consulting csapata érte el.  

Dévald Ákos, az online verseny győztese, az alábbiakat emelte ki: „Izgalmas, újfajta kihívással találtuk szembe magunkat, amikor a korábbi versenyekkel ellentétben otthonról oldhattuk az esetet, egy időben rengeteg más csapattal. Inspiráló volt a tudat, hogy a világ minden táján ugyanazon a problémán töri a fejét több, mint száz kiemelkedő esetoldó.

A meghívásos fordulóra Consulting Clubok delegálhattak csapatokat. A Budapesti Consulting Club delegáltjai szintén a Corvinus Egyetem hírnevét öregbítették. Erőss Doma, Molnár Noémi, Parragh Péter és Szabó Mátyás inspiráló megoldással álltak elő, egyetemünkhöz méltóan képviselték a hazai esetoldókat. A színvonalas döntőből végül az Oxfordi Egyetem csapata került ki győztesen. A dobogó második fokára a Belgrádi Egyetem csapata állhatott, míg a harmadik helyet a Szent Galleni Egyetem szerezte meg. Minden résztvevő csodás élményekkel, új barátságokkal és tapasztalatokkal gazdagodva térhetett haza.

solvers_cup_347_of_422.jpg

Ábrahám Zsolt, a Case Solvers egyik társalapítója és egyben a Corvinus Egyetem egy oktatója szerint bár kimagaslóan sikeres nyarat tudhat maga mögött a Case Solvers csapata, még mindig nincs megállás. „Az idei Solvers’ Cup megszervezésével sikerült feltennünk Budapestet és a Corvinus egyetemet a nemzetközi esettanulmány-versenyek térképére.”

Varga Szilvia

süti beállítások módosítása