Drezdában jártunk, hogy megtudjuk mi is ez a Pegida? - Pincz Bianka Blanka és Virrasztó Márton írása
Drezdában jártunk, hogy megtudjuk mi is ez a Pegida? - Pincz Bianka Blanka és Virrasztó Márton írása

dscn7163.JPGPEGIDA. Ha valaki meghallja ezt a szót, az esetek 90%-ban azt mondja, hogy „igen, azok a nácik Németországban” , „az a mozgalom, ami a migránsok ellen lép fel, és utálják a bevándorlókat” , „persze, azok a radikális jobboldaliak . De mind ez igaz lenne? Annyi biztos, hogy 12 szászországi lakos alapította a mozgalmat,frontemberük Lutz Bachmann, és első tüntetésüket 2014.10.20-án tartották.

Ebben a cikkben csak a drezdai PEGIDA-val foglalkozom, hiszen ott ...

Pont ott, pont akkor!
Pont ott, pont akkor!
Kedves Leendő Hallgatóink!
 
Köszöntünk Titeket abból az alkalomból, hogy felvételt nyertetek az ország és a régió egyik legkiválóbb egyetemére, a Corvinusra.
 
Gratulálunk az eredményhez és elismerésünk a rengeteg befektetett munkáért! A Budapesti Corvinus Egyetemen idén is valamennyi képzési területen kiugróan magasak nem csupán a szakok bekerülési ponthatárai, de a felvételt nyert jelentkezők átlagpontszámai is.
...
A jövőbelátó Exupéry avagy a 2016-os republikánus konvenció
A jövőbelátó Exupéry avagy a 2016-os republikánus konvenció

A Republikánus Konvenció kedden hivatalosan is elnökjelöltjévé választotta Donald J. Trump-ot. Az előválasztási szezon során 1542 delegáltat megszerzésével messze az összes riválisát felülmúlta, és a primary*-k végére már ellenfél nélkül söpörte be a győzelmet.

kisherceg3.jpg

A Republikánus Konvenció (július 18.-21. ; Cleveland, Ohio), második napján történt az esemény legfontosabb része, az elnökjelölt hivatalos kinevezése. Bár Donald Trump nagy fölénnyel ...

A törökországi puccsról röviden - Mikus Áron összefoglalója
A törökországi puccsról röviden - Mikus Áron összefoglalója

Péntek este katonai puccskísérlet kezdődött Törökországban. A hadsereg a török állami televízióban (TRT) jelentette be, hogy átveszi a hatalmat a kormánytól és szükségállapotot, valamint kijárási tilalmat hirdet. A puccsisták szerint az alkotmányos rend, a demokrácia, az emberi jogok, a joguralom, valamint a közbiztonság helyreállítása miatt van szükség a kormány eltávolítására.  Recep Tayyip Erdogan török elnök az utcára hívta az embereket. Az ...

Kemény Gabriella interjúja Mészáros Dorkával
Kemény Gabriella interjúja Mészáros Dorkával

Mészáros Dorka, 23 éves, a Corvinus Egyetem volt hallgatója, jelenleg az ELTE Kriminiológia szakán tanul. Első könyve, az Én vagy senki című krimi az idei Könyvhéten jelent meg (mellyel gyermekkori álma vált valóra) a Tilos az Á Könyvek gondozásában . Vele beszélgettem.

Hogy sikerült ennyire fiatalon kiadatnod az első könyvedet?

Mióta Pesten élek, folyamatosan kutattam a lehetőségek után, próbáltam elérni, hogy a kiadók foglalkozzanak velem. Hatalmas ...

süti beállítások módosítása