CEN CÍMVÉDÉS - Exkluzív interjú a „Szilárd és a haverok” edzőjével

cen_1367966822.jpg_800x600

A dicsőséges győzelem, azaz a CEN vándorserleg vitrinben tartása után, szerkesztőségünk egyik anonim tagja felkereste az ünnepelt „Szilárd és a haverok” edzőjét - akit játékosai csak „szeretett coachként” becézgetnek -. Kérdésünkre elmondta, hogy merre vezet csillogó tréneri karrierje, miután az egyetemi kupát már-már mosolyfakasztóan hosszú időn keresztül rendre hazavitte csapata első embereként, biztos kézzel tartva azt a bizonyos gyeplőt.

ANONYMUS: Mik a kilátások? Lesz továbblépés, vagy idővel végleg elveszik az egyetemi liga agresszív forgatagában Amy Winehouse halált halva?

EDZŐ: A fontos döntés meghozatalában az utolsó igazi mezőkövesdi középpályás, egyben barátom, Bognár István, a szurkolók körében csak Bogi néven ismert sztárjátékos motivált, aki minden nyilatkozatom után élő pajzsként tartotta hátát értem az engem ért kritikák és alaptalan vádaskodások kereszttüzében. Tudtam, hogy nagyon rosszul érezte magát, amiért nem lehettet ismételten büszke bajnok legjobb barátaival, így komolyan fontolgatom a rengeteg sztár klub ajánlata között egy kisebb, de tisztaszív csapat ajánlatát: érlelődik bennem az elhatározás, miszerint aláírok a Mezőkövesdi SE együttesénél. Úgy érzem, mindenki jól járna, ráadásul Boginak is tudnék adni két szabadnapot a rangos CEN focigála idejére. Felhívom néhány spanomat és átveszem a „jóöreg Kövit”- mosolyodott el a mester és váltott közvetlenebb, baráti stílusra - Gondolj csak bele. Nekem megvan a szakmai tapasztalatom, ünnepelt 100%-os edző vagyok. Nem titok, hogy nemzetközi tapasztalatom is akad... Kidolgoztam már egy hibátlan tervet is, mely három éven belül garantáltan bajnokok ligája elődöntőig juttathatja a csapatot. Ezt röviden részletezem is. Papp Péter már túl kövér a labdához, de kiváló üzletembernek bizonyul, tudja, hogy pénz számolva, asszony verve jó. Ő lenne a csapat financiális igazgatója, adótanácsadója vízióm szerint. Pető Tamás sajnos a felnőtt csapat kezdő tizenegyéből  kicsivel ugyan, de kicsúszott. Nem kell kétségbe esni, ez stratégiai szemlélettel nézve óriási potenciált hordoz magában. Átviszem a mezőkövesdi óvoda csapatába es idővel, kellő alázattal U8-as Messit csinálok belőle. Minden adottsága megvan ehhez, a bajnokságon is bizonyította páratlan labdaérzékenységét látványos megoldásaival. Khm. Fisi Marcinak, a híres bloggernek, aki fisisten néven ír valamilyen szennyblogra ugye a focihoz nincs sok köze, de jár a szája, mint a szélkelep. A csapat "szép magyar beszéd"tanáraként fogom alkalmazni híres SG-s pedagógiai múltja miatt, hogy minden játékos Böde módjára tudjon káromkodni a nem jogosan megítélt játékvezetői döntések miatt, melyek Pető Peti aktív pályafutásának végeztével jelentős mértékben apadtak. Megjegyzem, hogy ily módon legalább rátalálhatott igazi szerelmére, melynek még a mesterévé is avanzsálta magát: firkász lett belőle, így az egyesület külsős PR felelősi pozíciójára fogom kijelölni. Szükséges továbbá egy sztár játékos, aki megfelel a játékos-ideálomnak: fociban ugyan nem az igazi, de amennyit bagózik két éven belül a pályán fog meghalni szájában a rock sztárok füstölgő örökmécsesével, egy kék szofival a szájában. Szegény Tóth Petit sajnálom egyedül a históriában, aki kiváló bravúrokat mutat be időről időre, megtévesztően jól véd. Az ember már-már azt hinné, hogy tovább lát az orránál, de látáshibája miatt sajnos soha nem viheti többre. Kár, hogy a vaknál is vakabb. Ez engem azonban nem akadályoz meg abban, hogy a kapusedzőm tiszteljem személyében.

Játékos és személyzet központúnak tartom magam munkatervemet vizsgálva: Pappnak az öreg barátság jegyében majd furfangosan megpörgetem az egyik vendéglátó egységét, csak úgy forr majd a levegő. Terveim közt szerepel, hogy elviszem majd a fontosabb meetingekre, kikérem a véleményét az új játékosok igazolásának kérdésében. Még azt az árulkodó tényt is hagyom a balladai homály jótékony ködébe veszni, hogy az utolsó tanácsa, Hegybányai Bendegúz meghívása a játékoskeretbe nem bizonyult túl jó ötletnek. Partnerként kezelném, személyes barátom lenne. Pető Tominak tiszteletem kifejezésének kinyilvánítása érdekében továbbra is megjelennék a születésnapi rendezvényein, a kenyerét enném, az italát innám, hogy érezze, nincs közöttünk különbség, attól, hogy én vagyok az edző, ő pedig csak egy játékos a többi között. Fisi Marcinak és Pető Péternek, lírai cimboráimnak, ingyenes kurzusokat tartanék, terelgetném őket a helyes úton, mint egy jó pásztor a nyájat. Szerencséjük van, mert amilyen a pásztor, olyan a juh – kacsintott a mester -. Szabó Dávidnak és Tóth Petinek saját költségen fedezném a szanatóriumi kezeléseket, az elvonó kúrát, valamint Péternek végül boldogan vállalnám a donor szerepét a szem-transzplantációhoz s stabil támaszt jelentenék Dávid számára a nehéz folyamat során. Meggyőződésem, hogy időnként akár még kiváló társaság is lehetnénk egymás számára, kedvelem a bohókás felelőtlenségét.

A fiúknak, akiket fiaimként szeretek és hősként tisztelek, üzenem, hogy maradjanak szerények és az univerzum legszebb találmánya a szerelem.

ANONYMUS: Értem. Nincs több kérdésem.

süti beállítások módosítása