Törölközőkkel a Hősök terén

stop.jpgVilágszerte tartják a hagyományt Douglas Adams 2001-es halála óta, május 25-én. Laikusként kicsit furának tűnhetett ma a Hősök terén a törölközős emberek hada, holott ez mondhatni teljesen normális. Mármint ha az ember stoppolni akar az űrben. Hiszen mi mindenre is jó a törölköző? Melegen tart, ráfeküdhetsz, bevizezheted, használhatod fegyverként, jelezhetsz vele ha baj van, vagy akár meg is törölheted magad.

Jelenleg ez a tömeg azonban nem stoppol, csupán az író iránti tisztelet és megemlékezés jeléül jött el a törölközőnapra, aki harmincnégy éve írta az azóta is kultuszkönyvnek számító Galaxis útikalauz stopposoknakot. Néhány éve egy olyan törölközőnapon vettem részt, ahol mindenki harcolt vele, amihez képest az idei kifejezetten nyugisnak mondható.

IMG_3018.jpg
Tíz perccel a kezdés előtt nem árt egy kis tömegszórakoztatás.

IMG_3042.jpg

Meghallgattunk egy idézetet a híres neves könyvből.

IMG_3023.jpg

Az eseményt néhányan alkalomhoz illően várták (nem, ez nem egy kiadványt reklámoz). Mindenki tudja, hogy az elsőszámú szabály stoppoláskor, hogy Ne ess pánikba!

IMG_3049.jpg

Egyesek egy másik univerzumból stoppoltak ide, törölköző helyett lézerkarddal. Ezzela Jedi meg is nyerte az idei jelmezversenyt.

IMG_3047.jpg

Voltak földi halandók is, kicsik és nagyok egyaránt.

IMG_3050.jpg

Meghallgattuk a legszebb erre a napra írott verset, csak úgy csillogtak a szemek a vogon sorok hallatán.

IMG_3055.jpg

Idén tartottak törölköző-szépségversenyt,

IMG_3058.jpg

aminek a győztese elég egyértelmű volt.

IMG_3062.jpg

Egy kis kavarodás után

IMG_3070.jpg

kiírtuk az Választ,

IMG_3078.jpg

a Végső Kérdésre: az élet, a világmindenség, meg minden.

süti beállítások módosítása