CorviNews 2. adás - Sörfőző mesterképzés, béke Nobel-díjas politikusnő a Corvinuson

A nyár végén megtáboroztattuk a gólyákat

Sikeresen lezajlottak az ÖCSI által zajlott gólyatáborok, melyen az alapszakosok közül több mint ezren vettek részt. A helyszínek és a programok persze idén is titkosak voltak.

Hivatalosan is megkezdtük a 2013/14-es tanévet

A szemeszter első és egyik legfontosabb rendezvénye a tanévnyitó, amely korántsem volt eseménytelen. Itt jelentették be, hogy idén kilencedik alkalommal nyerte el egyetemünk a rangos Superbrands kitüntetést. A díjjal minden évben a legmegbízhatóbb és legmagasabb színvonalú márkákat jutalmazzák. A megnyitón beszédet mondott Maruzsa Zoltán felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár aki kiemelte a Corvinus remek helytállását a magyar felsőoktatási piacon.

Rekordszámú külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait egyetemünkön ebben a félévben

Az ideérkező külföldi diákok száma évről évre növekvő tendenciát mutat.  Idén szeptembertől több mint 430 – főleg német, francia és holland – diák kezdi nálunk az évet, de akad közöttük olyan is, aki Laoszból, vagy Indiából érkezett. A külföldi hallgatók – a corvinusosokkal együtt – 248 idegennyelvű tantárgyból választhatnak. Arról, hogy mi teszi vonzóvá a Corvinust a külföldi tanulók számára, Szalai Gábor, a Nemzetközi Iroda munkatársa beszél a hamarosan megjelenő Közgazdásznak adott interjújában.

Sörfőző mesterszak indul a Corvinus Élelmiszertudományi Karán

A képzés ez év októberében kezdődik – a pályázók szeptember 15-én kapnak értesítőt arról, hogy sikeres volt-e a jelentkezésük. A szak négy féléves tantervében Sörmarketing, Érzékszervi minősítés és Sörtörténet órák is szerepelnek, a különféle tárgyakat az adott területen elismert szakemberek oktatják majd. A Sörfőző mester diplomát szerző hallgatók korszerű marketing, jogi és minőségbiztosítási ismeretekkel gazdagodnak, valamint a sörfogyasztás kultúrájáról és történelméről is tanulhatnak.

Nobel-békedíjas mianmari politikusnő látogat a Corvinus-ra

Augn San Suu Kyi „From Revolution to Reconstruction“ címmel tart előadást egyetemünkön szeptember 13-án pénteken 17 órától az főépület aulájában. Az előadás angol, és tolmácsolás révén magyar nyelven is meghallgatható.

A rendezvény részeként lehetőség lesz kérdéseket feltenni a politikusnőnek, aki Levelek Burmából című könyvét is be fogja mutatni, amely azon levelek gyűjteménye, amelyek Augn San Suu Kyi politikai szerepvállalását mutatják be a burmai történelem viharosabb éveiben.

süti beállítások módosítása