Élelmiszergyűjtés a Corvinuson - te is segíthetsz

 Ismét KözJóTett a Corvinuson!

Az élelmezési világnap alkalmából most te is segíthetsz. A Közgáz Team és a HaKöSz kooperációjával valamint a FAO közreműködésével, idén tartós élelmiszergyűjtés valósul meg a Corvinuson. Az összegyűjtött élelmiszer az Élelmiszerbank közbenjárásával jut el a rászorulókhozA világnap célja az, hogy felhívja a kormányok és a közvélemény figyelmét az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására. Ezért is lesz adománygyűjtés október 14 és 17 között az egyetem E épületében, illetve az élelmiszerek a HÖK irodában is leadhatók.

1898182_2b1f6bae04809d673502c7670dd57345_wm.jpg

És hogy mi van az akció hátterében?

A Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesület (HaKöSz) fő célja, hogy az egyetem hallgatóit közelebb hozza a társadalom valós gondjaihoz. A közjótett első rendezvénye „KözJóTett – I. BCE Önkéntes Hét” névvel 2009 áprilisában került megrendezésre. Idén – október 12-17 között – immár nyolcadik alkalommal lehetünk tanúi e nagyszabású programnak. A társadalmi problémák enyhítését előmozdító programsorozat mindig nagy számban vonzza az érdeklődőket, évről-évre hallgatók százai csatlakoznak hozzá.

Az önkéntesek néhány órára olyanokra fordíthatják figyelmüket, akik valamilyen rajtuk kívül álló okból szenvednek hiányt, miközben a szürke hétköznapoktól eltérően a környezetre és a társadalomra pozitív hatást gyakoroló tevékenységbe foghatnak. A munka végeztével pedig kikapcsolódni is lesz lehetőség, hiszen a KözJóTett záróbulival ér majd véget.

 

 Idén is a programok széles skálája várja a lelkes jelentkezőket:

  • Kutyasétáltatás a Budaörsi Állatmenhelyen 2013.10.12 (szombat) 9 óra
  • Generációk találkozása 2013.10.13 (vasárnap) 8 óra
  • Színezd újra! - ökodesign foglalkozás 2013. 10.14 (hétfő) 13 óra
  • Kézműves délután a Cseppkő Gyermekotthonban 2013.10.15 (kedd) 16 óra
  • Ételosztás hajléktalanoknak 2013.10.16 (szerda) 15:30
  • Érzékenyítő program vakvezető kutyákkal 2013.10.17 (csütörtök) 9 óra

Érdekelnek a programok? Regisztrálj most! Légy részese a rendezvény sorozatnak, légy önkéntes legalább egy napra! A programokon való részvétel regisztrációhoz kötött, amit az alábbi honlapon tudsz megtenni:  http://www.hakosz.hu/kozjotett/jelentkezz-programjainkra/

 Széplaky Eszter

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinusonline.blog.hu/api/trackback/id/tr95562858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.