21. századi pokol? - guantánamói hírek és rémhírek
21. századi pokol? - guantánamói hírek és rémhírek

Embertelen körülmények, terroristák, éhségsztrájk, Obama törekvése a felszámolásra és az ez ellen tanúsított ellenállás, lázadás és gumilövedékek, emberjogi kérdések, a rabok esetleges befogadása, megtaposott Korán – körülbelül ezekkel a szavakkal lehet fémjelezni a guantánamói fogolytáborról keringő híreket és rémhíreket, melyek időről időre felsejlenek a köztudatban, majd megválaszolatlan kérdéseikkel, vitatható hátterükkel rendszerint el ...

Napjaink romjai
Napjaink romjai

Omladozó vakolat, szedett-vedett holmik, girbegurba bútorok, füstös levegő, élénk színek, furcsa és bizarr képek, rendezetlen formák, búgó zene és suttogó hangok: összevisszaság, ami valahogy mégis harmóniát alkot. Jól sejted, az újragondolt bérházak falai közé, a romkocsmák világába csöppentél.

instant.jpg

A történet nagyjából tíz éve vette kezdetét, s bár a szálak szerteágazóak, és valamivel régebbre nyúlnak vissza, origónak általában azt a ...

Paul Shane (1940-2013)
Paul Shane (1940-2013)
A Csengetett, Mylord? különös sikere

Paul Shane brit komikus a tegnapi napon, rövid betegség után elhunyt a dél-yorkshire-i Rotherhamben. A 72 éves színész szűk családja körében töltötte utolsó óráit. Három lánya és hat unokája, illetve rajongók milliói gyászolják. Hírességek és pályatársak is csatlakoztak az emlékezéshez: Ricky Gervais "régimódi britcom hősként" hivatkozott rá, Mike Myers pedig így írt : "Nagyszerű brit komikus, színész és tehetség. Nyugodjon békében, Uram!"

...

EKB: túl kevés, túl későn?
EKB: túl kevés, túl későn?

Május 2-án Pressburgban tartott kihelyezett ülést az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa, ahol Mario Draghi , a bank elnöke bejelentette az alapkamat 25 pontos csökkentését . Így a kamatláb 10 hónap után újra csökken, immáron mindössze 0,5% -os szintre. A bejelentés az elemzőket és a piacokat csalódásként érte , a döntés hatására az euró gyengült mind a dollárral, mind az angol fonttal szemben.

Draghi egyben bejelentette, hogy a bank kész ...

Vélemény: 'Murica, te csodás
Vélemény: 'Murica, te csodás

Megint lövöldöztek az USA-ban , ezúttal az ottani Anyák Napja alkalmából.

legalusa.jpg

Lassan már az ingerküszöbünket sem ütik meg az ilyen hírek, annyi hasonló történt náluk az elmúlt időben. Miközben mondjuk egy átlag magyar értelmetlenül áll már a fegyverviselési jog előtt is, az Egyesült Államokban hatalmas politikai csatározások terepévé vált az elmúlt időben. Egyik oldalon az amerikai értelmiség jelentős része, a Fox News -on kívüli sajtó egésze, és ...

Kirk, Spock és a többiek a sötétségben
Kirk, Spock és a többiek a sötétségben

Mindenki várta már ezt a filmet. Christopher Nolan Batman-szériája után egy olyan film, melynek címében benne van a sötét szó csak is kasszasiker lehet. Itt még nem tartunk, de azt elmondhatom: kétlem, hogy sokan csalódnának a filmben.

HH-11852.jpg_cmyk.jpg

Muszáj leszögeznem még az elején, hogy ez a rész egy az egyben az első folytatása, anélkül nem nyújtana sokat a második rész. A történetben most nem egy földönkívüli civilizáció maréknyi tagjával kell megküzdeniük az ...

Török Gábor interjú
Török Gábor interjú

[Az interjú a 2013. február 19-i Közgazdászban jelent meg] 

Dr. Török Gábor egyetemi docenssel beszélgettünk. Kérdeztük blogjáról, a tanításról,  közéletről és po litikáról.

Az egyetem legtöbb diákjának önről azon kívül, hogy itt tanít, „törökgáborelemez” című blogja ugrik be először. A honlapon áll egy rövid bemutatkozás: „Egy politikai elemző reménytelen küzdelme a megértésért.” Úgy érzi, mára megértik Önt?

A mottó nem ...

Tárgyalótermi izgalmak – mindenkinek!
Tárgyalótermi izgalmak – mindenkinek!

Több mint húsz nyelven jelentek meg már regényei, az amerikai írószövetség elnöke, elismert gyakorló jogász, ráadásul – és ez a lényeg! – stílusos és élvezetes krimiíró is Scott Turow, Magyarországon azonban mégis csak mostanában kezd egyre ismertebbé és elismertebbé válni. 2013 elején jelent ugyanis meg az Ártatlanságra ítélve című regénye, mely rövid idő alatt sikeres lett, olyannyira hogy hamarosan érkezik a folytatás is.

...

süti beállítások módosítása