Törölközőkkel a Hősök terén
Törölközőkkel a Hősök terén

stop.jpgVilágszerte tartják a hagyományt  Douglas Adams 2001-es halála óta, május 25-én. Laikusként kicsit furának tűnhetett ma a Hősök terén a törölközős emberek hada, holott ez mondhatni teljesen normális. Mármint ha az ember stoppolni akar az űrben. Hiszen mi mindenre is jó a törölköző? Melegen tart, ráfeküdhetsz, bevizezheted, használhatod fegyverként, jelezhetsz vele ha baj van, vagy akár meg is törölheted magad.

Jelenleg ez a tömeg azonban nem stoppol, ...

A háló(zat) fogsága
A háló(zat) fogsága

Az elmúlt évtizedek megváltoztatták környezetünket, szinte teljesen átformálva a minket körülvevő világot. Az internet térhódítása, a számítástechnikai eszközök előretörése az élet összes területét átalakították. A gazdaság minden egyes szektorát átszőtte a technológia, amely az üzleti szférától a szórakoztatóiparon át az emberiség minden szereplőjét behálózta. Nem véletlen a szóhasználat, hogy „behálózta”, mivel az újmédia szinte ...

Mi lesz veled, Japán?
Mi lesz veled, Japán?
Bejegyzés alcíme...

Japán a cseresznyevirágok, gésák és szusik országa. Legalábbis a legtöbb ember fejében, és ez a sztereotípia akár még igaz is lehetne, hogyha a média által közvetített (ferdített) világ a valóság lenne. Azonban a Fuji-san  szépsége, a shinkansen ek tökéletessége és a kimono k kifinomultsága mögött a japán társadalom súlyos problémákkal néz szembe.

shinkanzen.jpg

Ezeknek a problémáknak az okaként gyakran hozzák fel a gazdasági recessziót, de a háttérben ...

Pénz és bosszú
Pénz és bosszú
Az úszó, aki megbukott sportszerűségből

Amikor egy kettévágott karrier találkozik az önmérséklet és az alázat hiányával, akkor íródnak olyan könyvek, mint az Én, a szexmániás , Szepesi Nikolett tollából. Négy ma is aktív – nevét nem vállaló –, olimpiát megjárt úszóval közösen próbálom megfejteni, milyen út vezet egy 20 éves úszótól a hajdani sporttársai által megvetett botrányrobbantóig (a hőst semmiképp sem használnám). Az eredmény kétséges, de már tudjuk, ki az a Cár.

...

Hová lett az a szép zöld gyep?
Hová lett az a szép zöld gyep?

Mitagadás: kritikán aluli a helyzet a ’mindenki Deákján’, de könnyedén belátható, hogy mi magunk generáltuk a problémát. Hiszen ki ne szeretné a tavasztól őszig tartó fesztiválhangulatot a város kellős közepén?!

vegleges1.JPG

Évek óta sokakat vonzott a Gödör, aztán megosztóan méltó utódja az Akvárium, de 2012 nyara valamiért tömegeket mozgatott a főváros szívébe. Nem kell hosszas tényfeltárásba bocsátkozni ahhoz, hogy kiderüljön mi lehet ennek az oka: a ...

"A Kelethez NEM. Sohasem."
"A Kelethez NEM. Sohasem."

Tegnap, május 21-én tartotta a neves történész, John Lukacs  első búcsúelőadását a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Sophianeum épületében. A 90. évéhez közeledő tudós Magyarországtól búcsúzik, mivel állítása szerint már nem fog többet visszatérni szülőhazájába. Ezen kívül 22-én még egyszer hallható a neves professzor az ELTE Gólyavárában.

...

Öngyilkosság - Behajtani tilos...
Öngyilkosság - Behajtani tilos...

Vannak olyan messzire visszanyúló tárgykörök, amik véleménynyilvánításra késztetnek, s talán pont ezért rendre megjelennek a különböző képzőművészeti alkotások témájaként  pontosan ebbe a szekcióba tartozik az öngyilkosság kérdése is.


Mielőtt Dr. Forgács Attilának, a Pszichológia Központ vezetőjének a szakértői véleménye következne, egy színes-szagos kultúrtörténeti barangolás révén bepillantást nyerhetünk egy olyan világba, ...

A 43,8 millió dolláros kérdés
A 43,8 millió dolláros kérdés

Azt írja az újság , hogy a Sotheby's árverésén Barnett Newman amerikai képzőművész Onement VI című festménye (hiteles magyar fordításban: kék alapon fehér csík ) 43,8 millió dollárért kelt el. A Microsoft-alapító Paul Allen, a kép tulajdonosa igazán elégedett lehet az eredménnyel: a festmény immáron a legdrágább Newman-művé avanzsált.

Barnett Newman az absztrakt expresszionizmus jeles képviselője. Ez a művészeti irányzat főképp a II. ...

süti beállítások módosítása