A vizualitás a Kutatók éjszakáját is hatalmába kerítette
A vizualitás a Kutatók éjszakáját is hatalmába kerítette

A Kutatók éjszakája szeptember 27-én színes programokkal várta a hallgatókat. Mindkét campus különleges vendégekkel és színvonalas előadásokkal készült az érdeklődőknek. Bár a péntek esti iskolalátogatás először nem hangzik csábítónak, mégis mindenki találhatott kedvére valót.

kutató.jpg

...

Még egyszer a hallgatói szerződésről
Még egyszer a hallgatói szerződésről

"Jacksont egy 1972 nyarán hozott különös szovjet döntés háborította fel, amikor «kivándorlási adót» vetettek ki az emigránsokra, hivatalosan azért, hogy kárpótolják a szovjet államot a kivándorolni szándékozó állampolgárainak oktatására fordított kiadásokért."


Henry Kissinger: Diplomácia. Budapest: Panem-McGraw-Hill-Grafo, 1996, p. 753.

"A hallgatói szerződés nem « büntetőadó » , hanem az oktatási költségek megtérítése."


Balog Zoltán, ...

A "véres" kampány
A "véres" kampány

Miért hibás termék a devizahitel?

2008 előtt ömlesztették a bankok a jen és a svájci frank alapú devizahiteleket a lakosságra. Ebben hibás a lakosság is, mivel nem mérlegelte a kockázatokat, azonban ha valaki elkezdett kételkedni ennek a terméknek a biztonságosságában a bankokban megnyugtatták, hogy nincs mitől félnie. Maga Csányi Sándor is felszólalt a devizahitelek mellett.

( ...

Köcsög és gyémánt: nyit a Bálna(?)
Köcsög és gyémánt: nyit a Bálna(?)

Azt írja az újság , hogy október 30-án véget érhet a a Közraktári utcai CET kulturális központ parkolóház bevásárlóközpont biopiac és event hall kálváriája. A közlemények szerint novembertől a nagyközönség is igénybe veheti a CET szolgáltatásait, amelyekre talán az integrált jelző lesz a legmegfelelőbb.

A Közraktár utcai közraktárak a II. világháború után folyamatosan elvesztették közellátási funkciójukat, és fokozatos pusztulásnak indultak. ...

Fenntarthatósági Nap 6, avagy irány a Millenáris!
Fenntarthatósági Nap 6, avagy irány a Millenáris!

Divatos napjainkban a fenntarthatóságról beszélni. Korunk kihívása, hogy a környezeti erőforrásokat, a társadalmi,− gazdasági igényeket hogyan lehet globális és lokális szinten összehangolni. Erre ad választ az idén immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Nap.

Mentés másként − hangzik a fesztiválkonferencia szlogene. A mottó arra utal, hogy az érdeklődő fiatalok  kérdezzenek, mondják el a véleményüket, osszák meg a ...

Befogad vagy kizsákmányol?
Befogad vagy kizsákmányol?

Minek köszönhető egyes jóléti államok sikere, és ezzel együt hogyan definiáljuk a sikert? A tavalyi év egyik sikerkönyve, a Why nations fail (the origins of power, prosperity and poverty) erre probál választ adni. A címét elolvasva az első benyomásom az volt hogy nagyvalószínűséggel egy újabb szenzációhajhász művel gyarapodott a polcom. Ez a véleményem hamar megváltozott, mivel a könyv, zseniálisan közeliti meg ezt a régóta vitatott kérdést és ezzel ...

süti beállítások módosítása