Esendő kapcsolatok
Színház. Érted.

József Attila, Nem én kiáltok c. költeményében mondja: „Csak másban moshatod meg arcodat.” Több mindenre célozhatott a költő, valószínűleg arra is, hogy az ember társra vágyik. Patrick Marber darabja, a Közelebb (Closer) is ezt az örök konfliktusforrást boncolgatja napjaink környezetébe ágyazva. Két férfi és két nő egymásra találásáról, kapcsolatáról, harcairól szól a darab több évet felölelve.

teatrum.jpg

A karakterek tökéletlenek, esendőek, döntéseik messzemenőleg megkérdőjelezhetőek, tehát valós emberek. Színdarab után egy sör mellett lehet modoroskodni, hogy mit kellett volna tenniük, mit diktált volna a gerinc és a morál, vagy bevallani, hogy mi hogyan szoktuk tönkre tenni párkapcsolatainkat. De a lényeg az, hogy a darab szórakoztató kikapcsolódást jelent és mégis lehet utána emberi sorsokról, jellemekről gondolkodni. Mi más jelentene a kulturált szórakozás fogalma?

A szereplőket fiatal színészgárda alakítja, a rendező pedig Balázs András, volt corvinusos hallgató, aki maga fordította a szöveget élete első rendezéséhez. Jelen sorok írója elfogult, részrehajló és azt mondja, hogy menj el március 22-én a Kino-ba megnézni a darabot a Corvinus Teatrummal!

A HÖK irodában már 1 600 Ft-ért hozzájuthatsz a jegyekhez, illetve utalással is tudsz fizetni (a 11773030-00171063 számlaszámon, közleményben tüntessétek fel neveteket, e-mail címeteket és a teatrum szót!).

Amennyiben még többet szeretnél megtudni a jövő heti előadásról, látogass el az esemény facebook oldalára vagy írj a corvinusteatrum@gmail.com-ra!

Rózsavölgyi Márton

süti beállítások módosítása