Tisztelet az Origónak!

Tizenhat éven át több tucatnyian munkálkodtak Magyarország egyik első hírportálján. Az objektivitására különösen figyelő origo példakép lehetett sokak számára, akik a konzervatív újságírást szerették. A internettől távol álló, komoly stílusú cikkeikben általában rendkívüli alapossággal jártak utána a tényeknek. Több újságírójuk, fotósuk nyert díjakat; kétségtelenül a szakma nívóját képviselték.

A héten azonban az alkotó gárda egy jelentős része úgy döntött, hogy nem bírják tovább. Főszerkesztőjüket hirtelen, egyik napról a másikra elvesztették, magyarázatként pedig csak üres frázisokat kaptak. Szertenézve a reklámadótól megrettent médiában, tudták, nehéz lesz máshol folytatni. Mégis a bizonytalan jövőt választották a biztos megélhetés helyett. Emelt fővel mondtak fel, hogy becsületük megmaradjon.

Sajnálatra méltó, hogy előfordulhat hazánkban, hogy jobb sorsra érdemes sajtómunkások ilyen helyzetbe kerülhetnek. Mert legyen bár egy multinacionális cég leányvállalatának tartalmi stratégiájában beállt változás vagy politikai nyomás, az eredmény ugyanaz: erkölcsös, tehetséges férfiaknak és nőknek kell új állás után kutatniuk egy válságba süllyedő iparágban.

Írni, fotózni, videózni továbbra is fognak: vérükben van, szeretik - ez látszik. A mai média helyzetben kétséges azonban, hogy ezt ugyanígy, főállásban tudják folytatni. Reméljük a legjobbakat, hiszen méltatlan lenne, ha ilyen színvonalas alkotók csupán hobbibloggerekként folytathatnák.

A Corvinus Hallgatói Médiaközpont tisztelettel adózik az Origo összes távozó munkatársának. Az Önök története minket arra inspirál, hogy mi is próbáljunk hasonlóan bátor, lelkiismeretes és elvhű újságírókká válni!

süti beállítások módosítása