Bértollnokok

A Magyar Nemzet lehozott egy interjút, amely szerint bizonyos sajtócikkek mögött politikai érdekek állhatnak. Mi ez, ha nem magas labda?

bertollnok.jpg

Epimenidész egyszer azt találta mondani: "minden krétai hazug." Szavahihetőségéből elég sokat elvett az a tény, hogy ő is a megnevezett bűvös-bűnös városból származott. Két lehetőség elképzelhető:

  1. igazat mondott és valóban mindegyikük hazug
  2. hamisan vádolta meg a többieket, valójában csak ő simlis

Állításainak azonban érdekes színezetet ad, hogy a Rhodos Today televízió műsorában nyilatkozta őket. A RT ugyanis a rivális városállam közfinanszírozású médiuma, amely krétai kritikusai szerint főként központilag irányított propagandát sugároz.

Logikusnak tűnhet, hogy Epimenidészt csupán lefizették a rhodosziak, hogy megrendítse a bizalmat a krétaiakban. Ne feledjük a filozófus vallomása mellé nem szolgált kézzel fogható bizonyítékokkal!

Most, hogy ezt a klasszikus görög legendát szóról-szóra felidéztem, Te, Kedves Olvasó, megérted miért is állok olyan szkeptikusan a Magyar Nemzet ma lehozott Udo Ulfkotte interjújához. Nehéz elhinni a korábban Russia Today-ben szereplő német bármely szavát is.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung egykori munkatársa azt állítja a nyugati titkosszolgálatok emberei írták meg egyik-másik cikkét; de legalább ennyi az esélye, hogy a mostani könyvét fogalmazták ügynökök - csak épp oroszok.

Az sem segít, hogy Udo világméretű összeesküvésre utal, amelyet a CIA szervezett. Felmerül a kérdés akkor a konspirátorok miért hagyják, hogy a leplező könyve ilyen nagy nyilvánosságot kapjon?

Számos amerikai újság, olasz, francia, spanyol, orosz és iráni cikk számolt be róla. Világszerte hívnak televíziós műsorokba.

- mondta az ex-újságíró, gyengítve saját elméletét. Kiadóválasztása se épp szerencsés a hitelesség szempontjából. A Kopp Verlog ugyanis olyan könyveket publikál, amelyek az arannyal való gyógyításról, a homeopátiáról vagy épp a légzéssel való fogyás módszeréről szólnak. Akkor mégis miért érdemelt interjút ez a férfi?

Hát természetesen, mert a Magyarország elleni média-összeesküvésről is beszél!

Udo azt állítja, hogy vannak úgynevezett "alfaújságírók", akik közeli kapcsolatot ápolnak a politikai elittel és "csak azt írják le, amit tollba mondanak nekik". A háttérben "politikai érdekek húzódnak". Ha elfogadjuk a tézist, sőt általános érvényűként tekintünk rá, akkor felmerül a kérdés: egy ilyen Magyar Nemzet interjú mögött mi állhat?

(A cikk szerzője havonta 500 ezer forintot kap a CIA-tól, de bármikor rendelkezésére áll más titkosszolgálatoknak is.)

süti beállítások módosítása