Tervezők, celebek és bloggerek egy helyen – avagy a Marie Claire Fashion Days szakmai estje

Mint azt a (magyar) divat rajongói bizonyára tudják, hétvégén a VAM Design Centerben rendezték meg a Marie Claire Fashion Days, ahol híres és kevésbé híres tervezők mutatták be legújabb kollekcióikat.

marieclairefashiondays2.jpg

A pénteki estén a szakma krémje és különböző celebek, valamint bloggerek is ellátogattak az eseményre, láthattuk többek között Liptai Claudiát, Orosz Barbarát, Görög Zitát, Epres Pannit, Péterfy Borit, Varga Viktort, SP-t, na meg az összes magyar tervezőt egy helyen.

marieclairefashiondays1.jpg

Az estét László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője nyitotta meg. Az egész bemutatót nagyon jól megszervezték, a show pont olyan hosszú volt, amilyennek lennie kellett. A VAM Design Center most is bizonyította, hogy kitűnően alkalmas egy ilyen esemény lebonyolítására, már ami a helyszínt illeti.

A 2015-ös tavaszi- és nyári kollekcióit bemutatta az ANDA, Dori Tomcsanyi, Elysian, Konsanszky, Nora Sarman, NUDE by NUBU és a THE FOUR.

A leggyönyörűbben kivitelezett és a szívemhez legközelebb álló kollekciót egyértelműen Nora Sarman tervezte, ha tehetném, legszívesebben örökre ezekben a ruhákban járnék. Az a rengeteg csipke - és bőrbetét, valamint a fekete és a fehér letisztultsága valamennyi nézőnek megdobogtatta a szívét. Imádtam, ahogyan az áttetsző anyagokat rétegezte egymáson, és selyembe, tüllbe burkolta a modelleket. A kollekciót egyébként a sellő, valamint a szerelem és a nőiség jelképei: a kagyló és a gyöngy inspirálták. A bemutatót nézve ez egyértelművé vált számomra is, így teljes bizonyossággal állítom, hogy Nóra remek munkát végzett.

A NUDE by NUBU feliratos pólói és bő szoknyái, ruhái szintén „must have” érzést keltettek bennem, így biztos vagyok benne, hogy a Jézuskának nem lesz könnyű dolga karácsonykor, már ami a kívánságlistát illeti. Kovács Adél (a márka egyik tervezője) egyébként hihetetlenül közvetlen és kedves volt, így volt szerencsém vele közös fotót is készíteni. Az Elysian tervezői a jövő évi melegebb évszakokat virágmintákkal telve képzelik el: szerepet játszik a pasztell, de az erősebb színek is. Az anyagokat itt a természet közelsége ihlette: sok lenvászon darabot találhatunk az új kollekcióban – de nem marad el a selyem és a muszlin sem.

Dori Tomcsanyi szemmel láthatólag az újrahasznosítás és a fenntarthatóság jegyében tervezte a tavaszi – nyári darabokat. A ’70-es évek 2015-ben visszatér, ugyanis egy erőteljes retro vonal is megfigyelhető volt a ruhák kialakítása során.

A Konsanszky-darabokat a tervezőnő elmondása alapján egy festő ihlette, így megfigyelhetünk különböző geometriai mintákat és szabad kézzel készült rajzokat is az új kollekción. A fő színek a fekete, a bézs és a púder voltak.

A THE FOUR tervezőtrió a fekete és a fehér kontrasztjára épített. Maga László Krisztina, az est háziasszonya és a magazin főszerkesztője is a márka egyik ruháját viselte a pénteki napon. Nekem ezek a darabok talán túl minimalisták, de ettől függetlenül akihez közel áll ez a vonal, az könnyen megtalálja számítását a fiatalok által megálmodott designer-darabok között.

Végül, de nem utolsó sorban az ANDA kollekciójáról is ejtenék pár szót: Anda Emília darabjai szintén természet által ihletettek, a lenvászon és a fehér, valamint a fekete itt is erősen dominált.

marieclairefashiondays4.jpg

Ezúton is szeretnék gratulálni László Krisztinának és az egész csapatnak, akik ilyen színvonalas és igényes három napot tudtak ajándékozni a divatra éhes közönség számára!

marieclairefashiondays3.jpg

Virág Bodó

(A fotókat Stacey Ko, Rizmajer Antal és Bodó Virág készítette.)

süti beállítások módosítása