Csatlakozz Hozzánk Most! – akár rádiósként is!

chm-promo-kep.png

Akiket keresünk - a teljesség igénye nélkül: újságíró (blog, Közgazdász), operatőr, riporter, vágó, olvasószerkesztő/korrektor, fotós, HR-es, dizájner, képszerkesztő vagy akár rádiós is!

A jelentkezéshez küldd el önéletrajzod és motivációs leveledet a media@bcehok.hu-ra!

Jelentkezési határidő: február 15. Ha bármi kérdésed lenne, a fenti e-mail címen, facebookon, kommentben vagy az E 233-as szobában keress minket!

Miért érdemes jelentkezni? (az alábbi cikk a CorvinusOffline Educatio-különszámába jelent meg)

Corvinus Hallgatói Médiaközpont – riporter kerestetik

Legyél egy lelkes közösség tagja: írj, fotózz, filmezz vagy tudósíts!

Valahányszor betérek a szerkesztőségi szobába, szinte mindig ott találok egy-kettő újságírótársat, akikkel gondolatébresztő beszélgetéseket folytathatok az aktuális hírekről, akár a nagypolitika rejtélyes manővereiről, a tudomány legújabb felfedezéseiről vagy a legfrissebb divattrendekről van szó.

A Corvinus Hallgatói Médiaközpont egy közösség – egy műhely, ahol nem csak az újságírás fortélyait sajátítjuk el, de világképünk is kitágul. Érdekes tényeket és új szempontrendszereket ismerhetünk meg, amelyeket egyedül aligha bukkantunk volna rá.  Ahogyan felfedezzünk tudásunk eddigi fehér foltjait, természetesen a szakmába is elmélyülünk.

Büszkén mélyítjük el a zsurnaliszta-rutint a havonta megjelenő Közgazdász hasábjain, Magyarország legrégebbi felsőoktatási újságában. Egyetemi hírek mellett a legkülönbözőbb témákban írunk, néha felhasználva a Corvinuson elsajátított ismereteinket: tájépítészként elemezzük a megújuló Budapestet, társadalomtudósként a médiát, élelmiszertudósként a szuperkávét, közgazdászként a GDP-t, kertészként a bio-gazdaságot vagy épp pénzügyesként a gigavállalatokat. Minden óra témát szolgáltat és minden elsajátított szakkönyv felkészültséget.

Akit viszont nem a haldokló nyomtató sajtó vonz, az interneten is publikálhat: az Index blogketrecbe gyakran bekerülő CorvinusOnline virtuális cikkei rengeteg olvasót képesek behozni és igazi kommentháborúkat kirobbantani. Izgalmas figyelni, ahogy bejegyzésünk nézettsége folyamatosan pörög, izgatottan frissítgetni, hogy elérte-e a száz, az ezer vagy épp a tízezer megtekintést.

Természetesen nem szabad megfeledkezni a CorvinusOfflineról sem, amelynek egy példányát éppen a kezedbe tartod. Kreativitás és rengeteg munka szüli meg ezeket a tematikus különszámokból álló kiadványokat. Ha szeretsz promó szövegeket fogalmazni, akkor örömöd lelheted egyetemünk színe javát bemutató katalógus szerkesztésében.

Persze nemcsak a betűvetésben tehetjük oda magunkat, fotókat is készíthetünk: eseményeket, interjúkat örökíthetünk meg, vagy épp cikkek illusztrációját komponálhatjuk meg.

Aki még ennél is vizuálisabb típus, az könnyen a CorvinusTV-n köthet ki. A kéthetente új részekkel gazdagodó CorviNEWS sorozathoz operatőrök, riporterek, vágók és más háttérmunkások is kellenek. Nincs is jobb érzés, mint amikor a leforgatott nyersanyagok a vágóasztalon egy profi híradóvá változnak!

Félre ne értsd a Corvinus Hallgatói Médiaközpontba való részvétel jóval több, mint egy könnyed hobbi tevékenység. Könnyen lehet, hogy szakmai karriered ugródeszkája lesz az itt eltöltött időszak! Leendő munkáltatódnak is biztos tetszeni fog, hogy az önéletrajzod szerint egy Pro Sperare-díjas hallgatói újságnál töltöttél pár évet. Ráadásul, ha szorgalmas, tanulékony és tehetséges vagy, akár az év riportját vagy diákújságíró díját is besöpörheted. Mire vársz még? Jelentkezz a Corvinusra, és jelentkezz hozzánk!

 

Süle András

süti beállítások módosítása