Tréningközpontot nyitott a Bosch

Egy 170 millió forintos beruházás részeként tréning központot nyitott a Robert Bosch Elektronikai Kft.  A létesítményben nyolc oktatóteremben folynak majd a képzések és 200 ember fér be. A Tréning Központ a régió középfokú és felsőfokú duális képzésének stratégiai fontosságú bázisa lesz, emellett a cégcsoport műszaki és gazdasági szakembereinek képzése is itt zajlik majd.

bosch2.jpg

Az ünnepélyes megnyitót a vállalat hatvani gyárában tartották. Már kilométeres távolságból meg lehetett pillantani a gyár emblémáját már, hiszen a létesítmény hatalmas területet foglal el. Ha a dolgozók magas számát is beleszámoljuk, akkor olyan érzésünk lehetett volna, mintha egy kisebb Bosch-faluba érkeznénk. Ennek közepén egy óriási, erre kialakított sátorban zajlott az ünnepélyes avatás.

boschmti.jpg

A helyszínen Szijjártó Péter Külgazdasági és külügyminiszter is, aki elmondta,  hogy  hatvani gyár mára a Bosch csoport legnagyobb autóelektronikai gyárává nőtte ki magát, ami nagyon fontos a magyar külkereskedelem szempontjából, hiszen az autóipar húzóágazatnak számít. A miniszter felidézte: 2010-ben Magyarország célja az volt, hogy Európa termelési központjává váljon. Ebben - a Bosch-nak is nagyban köszönhetően - számos sikert ért el az ország.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője eljött, hogy kifejtse: a Bosch hosszú távra tervez, és Magyarország stratégiai fontosságú bázisa a globális innovációs és kutatás-fejlesztési törekvéseknek. Emellett a Bosch teret ad az oktatásnak, és egyedülálló vezető képző programjaira gyakornokokat is szeretettel vár – nyilatkozta a cégvezér Corvinus Hallgatói Médiaközpontnak.

bosch1.jpg

A központ megnyitója igazán nemzetközies hangulatban telt, hiszen a szónoklatok angol, magyar és német nyelveken hangzottak el. A cégvezér például magyarul tartotta beszédét, pedig bár még törte nehéz nyelvünket. A német nagykövetség gazdasági vezetője, valamint a hatvani Bosch vezetői is tiszteletüket tették. Ők is megcsodálhatták ahogyan a központ előtt álló Tudás Fájáról is lehull a lepel. A Bosch-ovi lurkói, valamint a díszvendégek ünnepélyesen felavatták a helyet.

A most átadott Tréning Központ oktatási koncepciójában kiemelt figyelmet kapnak a szakmai tréningek és a vezetők fejlesztése. A Bosch a jelenleg még iskolai keretek között tanuló fiatalokban a potenciális munkaerőt látva segíti a gyakorlati képzést és folyamatosan annak fejlesztésén dolgozik. A duális képzést jelenleg négy, kiváló szakmai tudással és több éves tapasztalattal rendelkező oktató koordinálja.

süti beállítások módosítása