Újabb rekordok a SZIGET-en, 441 ezer ember lett szitizen!
avagy harmadik napja volt kint a "Teltház" tába!

Az idei SZIGET fesztiválról már többször is tudósítottunk a helyszínről, mivel munkatársaink kint jártak az előző napokban. Nem sokára várhatóak képek és egy teljes körű élménybeszámoló, de addig is halljuk, hogy eddig mi történt kint:11901120_1141981102484742_18494055_o.jpg

Fotó: Török Anna / Corvinus Hallgatói Médiaközpont

Az eddig történtek:

Robbie Williams és Avicii után a Kings of Leon is teltházas bulit adott a Szigeten, péntek után szombaton is 90 ezren voltak a Fesztiválköztársaságban.

Eddigi történetének legnagyobb sikereit éri el a Sziget: az elmúlt 6 nap alatt már harmadszor lett teltházas a fesztivál. Pénteken rekord született, estére a Sziget eddigi legtöbb lakója érkezett a fesztiválra. Szombatra azonban ez a csúcs már nem számított egyedinek, ugyanis a Kings of Leon, a Major Lazer - és megannyi más zenekar és előadás - ismét 90 ezres teltházat vonzott. És a Sziget forgatagának még koránt sincs vége, hiszen az utolsó napon is teljes gőzzel üzemel majd a fesztivál, ahol a Limp Bizkit után egy fergeteges End Show zárja a nagyszínpad programját, megannyi látványos effekttel: lézerrel, tűzijátékkal, de legfőképpen a világ egyik legnépszerűbb dj-jével, Martin Garrix-szel.

Vasárnap a Limp Bizkit után End Show zárta a Nagyszínpad programját lézerrel, tűzijátékkal és Martin Garrix produkciójával.end_sho.jpg

Fotó: Metzler Viktória / Helper Média

Látogató rekord is dőlt, a SZIGET szervezői így nyilatkoztak róla:


"Eddigi történetének legjobb fesztiválját tudjuk magunk mögött. Hétfőn hajnalban véget ért a 23. Sziget. Megdőlt a napi- és heti rekord is: összesen 441 ezer látogató volt az egy hét alatt. Az összefoglaló anyag megírása után, a Sziget végeztével azonban egy tragikus esemény árnyékolta be a fesztivált."

Viszont a sok öröm közepette sajnos egy szomorú tragédia is bekövetkezett a SZIGET lezárásával egy időben:


 
"Szomorú frissítés
Több órával a fesztivál zárása után, 11.30 körül egy letört faág okozott balesetet a Hajógyári-szigeten. Az éjszakai esőzés okán a III. kerülethez közeli galériaerdő egyik fájának ága, a nagy súlyú víz miatt szakadhatott le, s esett egy alatta lévő sátrazóra. A baleset egy figyelmeztető táblákkal tiltott, kempingezésre nem alkalmas, a fesztivál területén kívüli, elzárt, de alapvetően is nehezen megközelíthető helyen, az ártéren történt. A fesztivál orvoscsoportja azonnal a helyszínre érkezett és megkezdte az újraélesztést, de sajnos nem tudtak már segíteni a súlyosan sérült német fiatalemberen."

Lehet látni, hogy az előző évek felzárkózása és sikeressége továbbra is tart, és a SZIGET szervezői felálltak véglegesen a múltbéli nehézségekből és egy Európa, ha nem egy világ szintű fesztiválá nőtték ki magukat!

süti beállítások módosítása