„A társadalomtervezés nem mérnöki munka” – interjú Horányi Özsébbel
„A társadalomtervezés nem mérnöki munka” – interjú Horányi Özsébbel

Nagy felbolydulást váltott ki mind a diákok, mind az érintett oktatók körében a szerdán napvilágot látott hír, miszerint megszűnhet a népszerű kommunikáció szak . Az érintett minisztérium azóta cáfolta a sajtóértesüléseket, de mi felkerestük egyetemünk professzor emeritusát, Horányi Özsébet, hogy megtudjuk, mi állhat a pletykák hátterében és miért is elengedhetetlen a kommunikációs képzés.

horanyiinterju3.JPG

...

Jegyrendszer
Jegyrendszer

Igencsak megdöbbentem, amikor a jegypénztár ablakából nem a szokásos arc nézett vissza rám. Elődje már olyan régóta végezte munkáját, hogy azt hittem, a hosszú évek során gyökeret eresztett székébe és a végtelen munkaórák alatt izzadtságával együtt lényének esszenciája is beleivódott a kárpitba.

jegyek.jpg

...

Kiwik földjén
Kiwik földjén

A Közgazdász e havi számában találkozhatunk egy magyar sráccal, Tomival. Segítségével egy cikk erejéig betekinthetünk az egzotikus sziget mindennapjaiba, elmeséli, milyen kint magyarként élni, több ezer kilométerre otthonától, immár lassan három éve. Most ennek a cikknek a bővített változatát olvashatjátok!

kiwik.jpg

...

Őrület az orosz börtönben
Őrület az orosz börtönben

Hogyan lesz regény egy román filmrendező úti dokumentumfilmjéből? Úgy, hogy majdnem belebolondul az eseményekbe. Walter Ghidibaca különös könyve, a Minden jó, ha a vége rossz egy utazás krónikája – hiszen nem csak Oroszország, hanem az emberi elme elhagyatottabb vidékeit is bejárja történetében. Börtön és valóságshow – létező kombináció, de az elboruló elme általában nem szokott része lenni a koktélnak.

mindenjohaavgerossz.jpg

...

Játék határok nélkül – interjú Melegh Attilával a bevándorlásról
Játék határok nélkül – interjú Melegh Attilával a bevándorlásról

A bevándorlás kérdése a napi politikai párbeszéd részévé vált a párizsi tragédiát követően. Egyre több hír foglalkozik az illegális határátlépőkkel, a Keleti pályaudvaron feltartóztatott koszovóiakkal. Mi áll a háttérben? Dr. Melegh Attila szociológust, corvinusos oktatót   kérdeztem a magyarországi menekültekről, a bevándorlók helyzetéről és arról, mi számít jó migrációs politikának.

melegh.jpg

...

süti beállítások módosítása