Magyar politikusnők a nőpolitikáról
Magyar politikusnők a nőpolitikáról

Hillary Clintion április 12-én bejelentette, hogy a demokraták jelöltjeként szeretne indulni a 2016-os választásokon. A legtöbben úgy vélik, ő a legesélyesebb a pártjában, ami azt jelentené, hogy az Egyesült Államoknak az első afro-amerikai férfi után egy női vezetője lehet. Elgondolkodtam: vajon hazánk mikor áll készen erre? Miért nem látunk sehol a kormányban egy erős női vezetőt?

...

Hillary Clinton kínos e-mailjei
Hillary Clinton kínos e-mailjei

Demokrata források azt rebesgetik, hogy Hillary Clinton most vasárnap a Twitteren keresztül bejelenti, hogy a bejelentkezik a demokrata elnökjelöltségért. A volt First Lady 2008-ban Barack Obama ellen már harcba szállt a jelöltségért, de akkor kudarcot vallott. Most azonban a jelek szerint nem lesz vetélytársa a párton belül.

clinton-kampany.jpg

...

Napfény járja át a szívünk újra
Napfény járja át a szívünk újra

Biztosan sokunk szája húzódik mosolyra, ha eszünkbe jut a lángos illatú fonyódi strand képe, a horgászok lepte mólók, vagy az ezer éves strandkorlátkék óriás csúszda. A Balaton minden nyáron „a Balaton”, ami nekünk nem csak tulajdonnév, hanem fogalom is: bormámor és életigazság áztatta hajnalok, házibulik fülledt másnapja, gumipapucs és napolaj szag, és minden csoda, amit kilenc hónap „téli” álom után ott folytatunk, ahol abbahagytuk.

balaton.jpg

...

„A fő törésvonal valójában nem az iszlám és a Nyugat között húzódik”
„A fő törésvonal valójában nem az iszlám és a Nyugat között húzódik”

A magát Iszlám Államnak nevező szélsőséges szunnita csoport 2014. június 29-én foglalta el Irak és Szíria bizonyos területeit. Azóta egy nemzetközi összefogás eredményeként amerikai légitámadások, illetve átfogó szárazföldi offenzíva indult ellenük. A márciusban történt tunéziai és jemeni merényletekért is az Iszlám Állam vállalta magára. Egyetemünk rektorával, dr. Rostoványi Zsolt Közel-Kelet szakértővel beszélgettünk a nemzetközi rendszert ...

Jó érzés locsolva lenni!
Jó érzés locsolva lenni!

A hagyományoknak legfőképpen az adja szépségüket, hogy nem kérdőjelezzük meg létjogosultságukat. Minden évben pukedlizünk előttük, és belevetjük magunkat az ünnepekbe, hogy ugyanúgy részesei legyünk húszévesen, mint ahogy azok voltunk gyerekként és azok leszünk idős korunkban is. A szerepek változhatnak, az ünnep maga ugyanaz. És ez teszi olyan széppé, olyan nosztalgikussá, olyan stabillá: minden évben visszatér. Ha valami, hát az mindig van. Néha ...

süti beállítások módosítása