Egyiptomi piramisjáték – végzetes tétekkel
Egyiptomi piramisjáték – végzetes tétekkel

A Nílus országa – a fáraók, szfinxek, hieroglifák és istenségek hazája – az ókori világ központja volt, hiszen az egyiptomi civilizáció az emberiség történetének egyik legelső kultúrája volt. Egyiptom azonban nemcsak az ókorban volt meghatározó jelentőségű, hanem napjainkban is: amellett, hogy a legnagyobb arab ország, középhatalomként fontos szerepe van a régió stabilitásának fenntartásában. Regionális jelentősége mellett máig fontos kulturális és ...

Az éj árnyai
Az éj árnyai
Közkincs rovat

Már jó pár hónapja üzemel a Közgazdász újság Közkincs rovata, ahova corvinusos tanulók küldhetik be különböző irodalmi jellegű műveiket. Az alábbi iromány első két része az áprilisi és májusi lapban jelent meg, most itt elolvasható az egész. Amennyiben te is megjelentetnéd saját írásaidat nálunk, akkor azokat a kozgazdasz@corvinusmedia.hu küldjed be!

***

Sötét az utca. Csendes. Az égbolton csillag milliárdok ragyognak nevetve. Hűs szellő ...

„A lázadás egy mindig újratermelődő attitűd”   
„A lázadás egy mindig újratermelődő attitűd”  

A beat irodalom és a hippi kultúra a ’60-as években hódított teret – főként Amerikában –de még ma is erőteljesen kihatnak korunk kortárs költészetére, és az egyre inkább feltörekvő műfajára, a slam poetryre. A témáról a kortárs irodalom egyik megkerülhetetlen alakjával, Závada Péterrel beszélgettem, aki a hazai slam poetry közösség egyik jeles személyisége, és az underground kultúrában magas presztízsű Akkezdet Phiai formáció rappere.

zavadapeter.jpg

...

süti beállítások módosítása