Elárasztott életek
Elárasztott életek

„A tó fenekén Bözödújfalu nyugszik. 180 házának volt lakói szétszórva a nagyvilágban ma is siratják. A diktatúra gonosz végrehajtói lerombolták és elárasztották. Ezzel egyidejűleg egyedülálló történelmi-vallási közösséget szüntettek meg, melyben különböző nemzetiségű és felekezetű családok éltek együtt évszázadokat egymást tisztelve és szeretve, példás békességben. Immár a katolikus, unitárius, görögkatolikus és a székely szombatosok ...

Tiszteletet a lelkiismeretnek!
Tiszteletet a lelkiismeretnek!

Nagyon szép látni, hogy léteznek még lelkiismereti megfontolások. A magyar történelemben rengeteg ilyen esettel találkozunk, például Kádár János lelkiismereti okokra hivatkozva mondott le a Nagy Imre kormányban betöltött államminiszteri posztjáról. Igaz, a cinikusok szerint ezt azért tette, hogy utána egy zsírosabb állásba kerüljön, de nem szabad, hogy a rosszindulat vezéreljen bennünket. Lássunk tisztán!

lelkiismeret.jpg

...

A bulinegyed megöli a vidéket?
A bulinegyed megöli a vidéket?

„A vidék teljes halál” – mesélte Palotai Zsolt egy interjúban . Ő, mint DJ teljesen más szemmel látja a jelenlegi buli helyzetet. Kijelentésével arra utalt, hogy a fővároson kívül már alig maradtak fiatalok, sokan elvándoroltak. Több mint huszonöt éves pályafutása során végignézte a közönség változását, és végül elfogyását a vidéki klubokban.

...

Az év egyetemi sportolói: Szabó Ágnes Viktória és Pétervári-Molnár Bendegúz
Az év egyetemi sportolói: Szabó Ágnes Viktória és Pétervári-Molnár Bendegúz

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Szövetség (MEFS) 2014-ben a Budapesti Corvinus Egyetem két hallgatójának is odaítélte az egyetemi sportélet legnívósabb díját. A MEFS azokat a tanulókat tüntette ki az „Év egyetemi sportolója” címmel, akik 2014-ben dobogón végeztek az egyetemi világbajnokságokon, első és második helyet szereztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon, vagy felsőfokú tanintézmény hallgatójaként sportági felnőtt világbajnokságon aranyérmesek ...

„Mesterségként tekintek az oknyomozó újságírásra” – beszélgetés Pethő Andrással
„Mesterségként tekintek az oknyomozó újságírásra” – beszélgetés Pethő Andrással

Dolgozott a BBC-nél, a Washington Post-nál, elszomorította Lázár Jánost, most pedig többedmagával egy új, független oknyomozó műhely elindításán szorgoskodik. A hazai sajtó életét körbejáró cikksorozatunk negyedik részében Pethő Andrással beszélgettem a brit és amerikai sajtóban szerzett tapasztalatairól, a különböző újságírói attitűdökről és a független finanszírozásról.

petho_andras.jpg(Kép forrása: 444.hu)

...

süti beállítások módosítása