A nagyváros kis történetei: mi + város = 100 szó
A nagyváros kis történetei: mi + város = 100 szó

Különböző életutak, stílusok és életkorok színtere, amit nevezhetünk akár Budapestnek is, vagy a 100 szóban a Város pályázatnak, ami a nagyváros kis történeteit várja. Az immáron negyedik éve megrendezett pályázat bárki számára nyitott és kötetlen témájú. Benyomások, igaz történetek, emlékek vagy vágyak egyaránt megférnek itt, a zsűri szívesen fogad akár rímekbe foglalt gondolatokat is. A legjobbak díjat kapnak, illusztráció kerül a történetük ...

Az álláskeresés Tindere: Zyntern
Az álláskeresés Tindere: Zyntern

Sok sikeres vállalkozás indul a Corvinus falai közül, ezekből egyet alaposabban megismerhetett a közönség az Effemine diákszervezet által szervezett „Sikeres élettörténetek” előadáson.

A Zynternt három korábbi corvinusos hallgató, Megyeri Mirtill, Barathi Tamás és Balogi Attila alapította 2016-ban abból a célból, hogy a gyakornokokat kereső cégeket és a munkát kereső fiatalokat egy modern és egyszerű platformon kössék össze. Már az egyetemi éveik ...

„A T kar a múlt és T kar a jövő” – interjú Csernák Jánossal, a Lendület frakció elnökjelöltjével.
„A T kar a múlt és T kar a jövő” – interjú Csernák Jánossal, a Lendület frakció elnökjelöltjével.

Csernák Jánossal, a Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar HÖK elnökével, és a Lendület frakció elnökjelöltjével beszélgettünk a választásokról, a diákszervezetek helyzetéről, a tapasztalat fontosságáról és a karok közötti, valamint karon belüli konfliktusokról.

Hogy értékeled az elmúlt egy éves munkátokat? Mire vagy a legbüszkébb, és mik azok a pontok, ahol esetleg hibáztatok, vagy valamit nem sikerült véghez vinni?

Azt kell látni, ...

Történelmi vita a Közgázon
Történelmi vita a Közgázon

Majdnem teltházzal tartották meg a Corvinus első Hallgatói Önkormányzati Elnökjelölti vitát november 8-án este. Az egyetemi szakkollégiumok, a SZISZ, a TEK, a Rajk, a GYDSZ, az EVK és a Heller invitálták vitára a Társadalomtudományi Kar két versengő frakciójának képviselőit. A Lendület frakciót Csernák János, jelenlegi kari HÖK elnök és a frakció elnökjelöltje, és Bavlsík Richard, a kari alelnök képviselték, míg az Újhullám részéről Adámi Zsanett ...

„Ez nem egy a la carte javaslat, mindent el fogunk indítani egy éven belül” - interjú az Újhullám frakció küldöttjeivel
„Ez nem egy a la carte javaslat, mindent el fogunk indítani egy éven belül” - interjú az Újhullám frakció küldöttjeivel

Adámi Zsanett elnökjelölttel és Simon Bálint képviselőjelölttel beszélgettünk a hallgatói érdekképviselet és bizalom fontosságáról, a két legnagyobb kar együttműködésének jövőjéről, a diákszervezetek helyzetéről, a kétnyelvi tájékoztatásról és sok másról.

Bálintról tudjuk, hogy rendelkezik HÖK-ös múlttal, de neked, Zsani, honnan jött ez a dolog?

A.Zs.: Tavaly, amikor kijutottam a Paralimpiára Rio de Janeiróba, akkor, szembesültem ...

Amigos a gyerekekért Alapítvány
Amigos a gyerekekért Alapítvány
Hogy a kórházról ne csak a fehér köpeny, hanem az Amigo-zöld pulcsi is az emberek eszébe jusson

Októberben ünnepelte 3. születésnapját a jelenleg 68 egyetemistából álló jótékonysági szervezet, az Amigos a gyerekekért Alapítvány. Pillanatnyilag 15 corvinusos hallgató tagja a több mint 5 budapesti egyetemről érkező csapatnak. A szervezet tagjai heti rendszerességgel járnak tanulni, játszani, kézműveskedni és barátkozni kórházban lévő gyerekekhez.

ad13a01ca77df47b8a377b8a3ffc4e9a940f28d1.jpg

A szervezetet Fábián Sára volt corvinusos pénzügy-számvitel szakos hallgató alapította 3 évvel ...

Félévnyi kaland Angers-ban
Félévnyi kaland Angers-ban

Franciaország az egyik legnépszerűbb országnak számít az Erasmus-célpontok között. Egyik ismerősöm és kollégista társam, Szücs Zoltán Angers-ban töltötte az őszi szemesztert. A következőkben olvashatjátok, hogyan mesél élményeiről, tapasztalatairól.

Miért Franciaország és miért Angers, hiszen ennek az egyetemnek Párizsban is van kampusza?

A középiskola óta tanulok franciát, emiatt kezdett el érdekelni maga a kultúra, és szerettem volna egyszer ...

süti beállítások módosítása