A farsang utolsó hétvégéjén jön a Töltött Hold Gasztrovíkend

Hagyományteremtő céllal indult el három éve a Töltött Hold Gasztrovíkend, a Belvárosi Piac
legnagyobb, éves gasztro-eseménye. A három napos program a farsang utolsó hétvégéjén
zajlik Budapest elsőszámú evőpiacán, ahol nemcsak a „ház” éttermei és termelői várják a
látogatókat, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra.

tolotthold-logo-300x269.jpg

Idén február 9-11. között szerveződik az evőbuli, s egy kicsit megújulva, a világkonyhákra helyeződik a
hangsúly. Így a résztvevők olyan ételeket is kóstolhatnak a Hold utcában, amiket a világ
bármelyik híres piacán is szívesen fogyasztanak, a sushitól a baokon át a mezzékig és BBQ
szendvicsekig. Japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni, olasz ízek várják a
látogatókat, s a kóstolgatás már a bejárat előtt elkezdődhet. A hazai gasztro-élet kedvelt
helyeié és szereplőié a terep, jön a Baotiful&Impostor, a Babka Budapest, a Digó nápolyi
pizzái, a Céltorony BBQ, a pécsi Balkán Bisztró, a Mexkitchen, a Japanika, vagyis a világ
számos tájáról keverednek az ízek.

Persze a piaci helyek szintén izgalmas fogásokkal készülnek az eseményre, a jól ismert
kedvencek mellett, mint a pelmenyi, az osztriga, a buja rántott hús vagy a csülök, számos
különleges fogás készül az eseményre. Széll Tamás és a Stand25, Lakatos Márk és a
Lakatos Műhely, Szabó Győző és a Steamboo, az újonnan nyitott Société.Gastro, Bíró
Lajosék, a Haxen Market, a Kandalló Market, a Sparhelt Bisztró, a Vörös Homár, a
Panificio il Basilico, a Kobe Sausages, a Gusto Delicate és még számos üzlet, termelő
kínálatából válogathatunk három napon át.

A belépés ingyenes.
További információ: www.toltotthold.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinusonline.blog.hu/api/trackback/id/tr2813640102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.