Elővigyázatosságból elhalasztják az 50 főnél nagyobb rendezvényeket a Corvinuson a koronavírus miatt (frissítve!)

corvinus_image_2017_569_-min.jpg

Elővigyázatosságból határozatlan időre minden, 50 résztvevő főnél nagyobb, az alaptevékenység, vagyis az oktatás fenntartásához nem elengedhetetlenül szükséges rendezvényt elhalaszt a Corvinus Egyetem, derült ki a mai napon született elnöki testületi rendelkezésből, mellyel a fertőzés kockázatát szeretnék csökkenteni. A halasztás csak az Egyetem épületeiben tartott rendezvényekre érvényes, azonban nem vonatkozik az egyetemi előadásokra és szemináriumokra, azok a megszokott órarend szerint továbbra is meg lesznek tartva.

A rendelkezés értelmében tehát az egyetem épületeiben április 30-ig tervezett, 50 résztvevőnél nagyobb rendezvényes teremigénylések automatikusan halasztódnak, az újonnan beérkező foglalások esetén pedig csak az 50 fő alatti rendezvények megtartását engedélyezi az Egyetem.

Frissítés, március 10. 17:40 - Olvasói kérdéseinket elküldtük az egyetemnek a márciusi G-karos diplomaosztóval kapcsolatban. A hivatalos válasz szerint a március 26-27-re tervezett G-karos diplomaosztó az intézkedés következtében elmarad, a diplomákat a hallgatók a Tanulmányi Osztályon vehetik majd át. Az ünnepélyes átadóra egy későbbi időpontban kerül majd sor. Az Egyetem hamarosan hivatalos formában is tájékoztatni fogja az érintetteket. 

Emellett az Egyetemi Könyvtár szolgáltatásait is korlátozzák, az olvasótermet a mai naptól a rendelkezés visszavonásáig nem lehet majd használni, kölcsönözni ugyanakkor továbbra is szabadon lehet majd.

Az Egyetem által kiküldött belső hírlevél szerint megelőző intézkedésről van szó, mellyel a leghatékonyabban lehet védekezni a vírus terjedése ellen, ugyanakkor folyamatos kapcsolatban állnak a hivatalos szervekkel, így ha szükséges, további korlátozásokat vezethetnek be.  

Emellett a Corvinus arra kéri külföldi és magyar hallgatóit, dolgozóit és oktatóit, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel, az elkövetkező időszakban ne utazzanak fertőzött területekre. Az eddig fertőzött országok listája az alábbi oldalon megtalálható. Fontos tehát betartani a higiénés szabályokat, lemondani a fertőzés gócpontjaiba tervezett utazásokat, és minden egyéb, a vírus terjedése szempontjából felesleges kockázatnak minősülő helyzetet előzetesen mérlegelni.

Javasolják továbbá az egyéb külföldi utak alapos megfontolását, és az előzetes tájékozódást is. Halaszthatatlan utazás előtt az aktuális helyzettel kapcsolatban érdemes a WHO folyamatosan frissülő, globális járványügyi információs oldaláról tájékozódni, valamint regisztrálni a Konzuli Szolgálatnál. A Corvinuson egyébként a coronavirusinfo@uni-corvinus.hu e-mail címen további tájékoztatást kérhetnek a hallgatók és dolgozók egyaránt.

Esetleges további intézkedésekről, vagy a rendelkezés visszavonásáról eseti bizottság dönt, melyet az Elnöki Testület 2020. február 27-én hozott létre határozatlan időtartamra. A bizottság folyamatos kapcsolatban áll az állami szervekkel, és minden, hallgatókat és dolgozókat érintő döntésről az egyetem belső csatornáin azonnal tájékoztatást ad.

 

Corvinus Közgazdász Online

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása