Bezárják az egyetemeket – A legfontosabb Corvinusos információk egy helyen

universidad_corvinus_budapest.jpg

Kormányzati döntés értelmében iskolalátogatási tilalmat rendeltek el minden magyarországi felsőoktatási intézményben, melyet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentett be hivatalos tájékoztató során. Az intézkedés értelemszerűen a Corvinust is érinti. Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit tudnotok kell a következő időszak forgatókönyvéről.

A kormány ma délutáni sajtótájékoztatója után, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága tájékoztatást tartott a Kormány felsőoktatást érintő intézkedéseiről a hazai egyetemek vezetői számára. Ezt követően a Budapesti Corvinus Egyetem vezetősége összeült, hogy megvitassák az elkövetkező napok legfontosabb intézkedéseit, melyeket a megbeszélés után az Egyetem rektora, Dr. Lánczi András rendelt el.

Mi lesz a következő másfél hét forgatókönyve?

A héten, vagyis március 12-én és 13-án, csütörtökön és pénteken rendkívüli tanítási szünetet rendelnek el, így már ezeken a napokon sem lesznek megtartva az órák. Jövő héten, vagyis március 16-20 között pedig országosan előrehozott tavaszi szünet lép életbe, így sem az egyetem épületeiben, sem más formában nem lesznek ebben az időszakban órák.

Mi lesz az előrehozott tavaszi szünet után?

A következő másfél hétben az Egyetem megfeszített tempóban fogja kidolgozni azt a módszert, amivel a jelenleg kialakult helyzetben is folytható lesz az oktatás a szünet után is. Ennek eredményéről mindenki részletes tájékoztatást fog kapni Neptunon, de érdemes követni a többi hivatalos felületet is. A cél az, hogy a szünet után is folytatódni tudjon az oktatás valamilyen formában, így elkerülve a szorgalmi és vizsgaidőszak csúszását.

Könyvtárból tudok kölcsönözni? Mi lesz a szakdolgozatommal?

Az Egyetemi Könyvtár olvasótermi szolgáltatása a korábban kiadott elnöki testületi rendelkezés értelmében továbbra is szünetelni fog, ugyanakkor könyveket kölcsönözni a következő két napban, és az előrehozott tavaszi szünetben is lehet majd a könyvtár főigazgatója által kiadott rend szerint. Ennek megfelelően a szakdolgozatokhoz szükséges anyagok beszerzése sem fog gondot okozni senkinek.

Mit csináljak, ha még nem vettem át a tavaszi féléves diákigazolvány-matricámat?

A kihirdetett rendkívüli veszélyhelyzet időszaka alatt minden hivatalos okmány, így a diákigazolvány is érvényes marad, amennyiben az intézkedés bevezetésekor érvényes volt. Ennek megfelelően, ha az előző félévben volt érvényes diákod, de még nem vetted át az új matricát, a veszélyhelyzet feloldásáig, vagyis az egyetemi látogatási tilalom időszaka alatt végig érvényes marad.

Mi lesz a kollégiummal? Azok is bezárnak?

A kollégiumok a tilalom ideje alatt is működnek ugyan, de az Egyetem kéri, hogy aki vidéken lakik és megteheti, utazzon haza a tanítási szünet időszakára. Azok számára, akiknek ez nem megoldható, mert például dolgoznak vagy külföldi hallgatók, a kollégiumi szolgáltatás továbbra is biztosított lesz. Az egyetem kérése alapján csak különösen indokolt esetben maradjanak a hallgatók a kollégiumban.

Az egyetemi dolgozókra és oktatókra is vonatkozik a tilalom?

A rendelkezés az egyetem munkavállalóira nem vonatkozik, így számukra az épület nyitva lesz. Kizárólag az oktatás fog szünetelni, a munkavégzés nem. A rendelkezés nem érinti továbbá a szabadságok kiadására és a táppénzre vonatkozó szabályokat sem.

 Honnan kaphatok további információt?

Az Egyetem belső csatornáin folyamatosan tájékoztatni fogja a hallgatókat. A legfontosabb információk belső körlevél formájában és Neptunon keresztül is megérkeznek majd. Emellett érdemes követni a hivatalos honlapot, és a Corvinus Facebook oldalát is.

Természetesen saját felületeinken mi is beszámolunk majd minden fontos fejleményről, ami a hallgatókat érinti. Folyamatos kapcsolatban állunk az Egyetemmel, hogy mindig friss és naprakész információval szolgáljunk. Kövessetek minket Facebook oldalunkon is!

 

További kérdésed van? Tedd fel nekünk Facebookon, igyekszünk minden felmerülő problémára a lehető leggyorsabban válaszolni!

 

 

 

süti beállítások módosítása