Rangos nemzetközi elismerés és közösség – Új MBA akkreditációt szerzett a Corvinus

img_0293-min.JPG

Magyarországon elsőként szerzett AMBA akkreditációt a Budapesti Corvinus Egyetem. Az MBA-k Szövetsége a posztgraduális üzleti oktatás kiemelkedő szereplője, több mint 50 éve működik a gazdálkodástani oktatás pártatlan hatóságaként. Minősítését a világon alig 300 iskola nyerte el eddig, 2020. júniusa óta a Corvinus is közéjük tartozik. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a minősítés hátteréről és jelentőségéről, valamint előnyeiről a hallgatók számára. 

feher-peter_dr_1-77241a22d821094432888e32a01c23ac.jpgA világ legjobbjai közé jutott a Corvinus. Júniustól a kiemelkedő üzleti képzést kínáló, világszerte a legjobb 1,68 százalékhoz tartozó iskolák között van a Corvinus is. Az akkreditációval rendelkező intézmények listája itt böngészhető. Az egyetem jelenleg egy Executive MBA-t, valamint egy nappali és egy levelező tagozatos mester MBA-t kínál. Az Executive MBA a Maastricht School of Management-tel, míg a levelező MBA a Fudan Egyetemmel közös diploma program. Ezek a szakok globális szinten a legelterjedtebb egyetemi fokozatú végzettségnek számítanak a menedzsment területén. Az új nemzetközi akkreditáció pedig egyet jelent a legrangosabb elismeréssel a posztgraduális üzleti oktatás területén. (A képen Fehér Péter, forrása)

Fehér Péter, a BCE executive programokért felelős dékánja így fogalmazott: „Az AMBA akkreditáció megszerzése nagyon fontos mérföldkő a Budapesti Corvinus Egyetem életében. Az, hogy egy alig 300 üzleti iskolát magába foglaló közösség részévé váltunk, mutatja elkötelezettségünket azzal kapcsolatban, hogy nemzetközi elismertségű és színvonalú executive képzéseket teremtsünk meg.”

Az AMBA elbírálási kritériumai között szerepelt az oktatás és a hallgatói részvétel színvonala, valamint a képzés gyakorlatiassága és minősége, amiről az akkreditációs testület elismerően nyilatkozott. Számítottak az egyetem üzleti beágyazottsága és vállalati, közéleti kapcsolatai, és az AMBA az innovációra is hangsúlyt fektet. Andrew Main Wilson, az MBA-k Szövetségének és az Üzleti Diplomások Szövetségének (BGA) vezérigazgatója ezt így fogalmazta meg:

„A Budapesti Corvinus Egyetem kiváló egyetem, és örömmel üdvözöljük őket a világ vezető üzleti iskoláinak hálózatában. Úgy gondoljuk, hogy az MBA, a DBA és a mesterképzési szakoknak fenn kell tartaniuk a legmagasabb színvonalat, és meg kell őrizniük aktualitásukat az iparágakban folyamatosan változó trendek és innováció közepette.”

img_3735-min.JPG

Az új akkreditációval az üzleti területeken megszerezhető három fő akkreditáció (EQUIS, AMBA, AACSB) közül a Corvinus most a másodikat szerezte meg. Fehér Péter így fogalmazta meg ennek jelentőségét: „Összességében nő az egyetem nemzetközi elfogadottsága, elismertsége, most kiemelten az MBA képzések területén. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nemzetközi együttműködési kapcsolatok kialakítása során erősebb az egyetem alkupozíciója, valamint bejutunk olyan együttműködésekbe, hálózatokba, ranglistákra, melyeknek előfeltétele volt az AMBA akkreditáció. Nem csak az MBA-s hallgatóink számára is ez több nemzetközi lehetőséget és a diploma nemzetközi elfogadottságát jelenti.”

A Corvinus MBA hallgatói számára az akkreditáció nem csak a képzések minőségét hivatott biztosítani, hanem minden volt és jelenlegi hallgató meghívást kap az AMBA tagjainak globális közösségébe. Az Alumni hálózat 150 országból több mint 45 000 hallgatót kapcsol össze, lehetőséget kínálva a kapcsolatépítésre, valamint a globális tudásmegosztásra. A hálózaton keresztül nem csak szakmai eseményekhez lehet kapcsolódni, hanem nemzetközi karrierlehetőségek is vannak, kimondottan MBA végzetteknek szóló állásajánlatokkal, munkáltatói elvárások megismerésével, karrierértékeléssel és képességfejlesztő kurzusokkal. Fehér Péter szerint a hallgatók számára az is előnyt jelent, hogy „az AMBA akkreditáció alapvetően egy minőségbiztosítási eszköz, mely az egész világon bizonyítja, hogy a nálunk végzett hallgatók minőségi oktatást, ezzel együtt kimenetet szereztek meg. Ez összességében növeli a diploma minőségét és nemzetközi elismertségét.

"Az AMBA akkreditált MBA diplomák így versenyképesek más, jó nevű, de nem akkreditált egyetemek diplomáival szemben. Ez a munkaadóknak is egy világos, ellenőrizhető jelzés, amikor vezető kollégák foglalkoztatásáról vagy előléptetésükről döntenek.”

Fényképek: Szép Zsóka

Írta: Taxner Tünde

2020.07. 08.

süti beállítások módosítása