Ezekre a keresztféléves mesterszakokra jelentkezhetsz idén a Corvinuson

b_v_0103.jpg

Milyen mesterszakok indulnak keresztfélévben? Miben rejlik a szakok egyedisége? Hol helyezkednek el a végzett hallgatók a mesterképzés után? Korábbi cikkünkben utánajártunk, hogy érdemes-e mesterképzésre menni, és hogy milyen lehetőségei vannak azoknak, akik alapszak elvégzése után mesterre is vállalkoznak. Most pedig részletesen bemutatjuk, hogy milyen szakok közül választhat az, aki már a következő félévtől szeretne továbbtanulni.

Írta: Keresztes Viola, borítókép: Bera Viktor, Közgazdász

A Corvinuson induló keresztféléves mesterszakok listája:

kap.jpg

*Corvinus Ösztöndíjjal támogatott helyek. A Corvinus ösztöndíjról itt olvashatsz részletesen.

**Forrás: felvi.hu

Jelentkezési határidő: 2020. november 15.

r_k_0002.jpg

Kép: Ressely Kinga, Közgazdász

Ellátásilánc-menedzsment

Az ellátási-lánc menedzsment mesterszak célja, hogy megismertesse a hallgatókat a beszerzéssel, valamint a termelés és a hatékony vállalatirányítás sajátosságaival, a logisztikai szolgáltatásokkal. A gyakorlatorientált és kislétszámú képzésre olyan hallgatók jelentkezését várják, akik tudnak folyamatokban gondolkodni és nem okoz gondot nekik a matematika. A szak széleskörű elhelyezkedési lehetőségeket kínál: nagyvállalatoknál, kis- és középvállalkozásoknál folyamatfejlesztőként, készletgazdálkodási vezetőként, supply chain plannerként, vagy kereslettervezőként dolgozhatnak később.

A képzés egyedisége többek között az erős pénzügyi orientációban, a kis létszámú szakban, a valós vállalati projektekben és a vállalatlátogatásokban rejlik. 

A szak hallgatói részt vehetnek a CEMS Master in International Management és a Passaui Egyetem kettősdiploma-programjában is.

Marketing

A marketing mesterszakon a hallgatók az üzleti alapok mellett azt is megtanulják, hogy hogyan gondolkoznak a fogyasztók, mit értünk fogyasztói élmény alatt, és hogy milyen egy hatékony közösségi médiakampány. A végzett hallgatók elhelyezkedhetnek nemzetközi és hazai vállalatoknál is, többek között márkamenedzserként, médiatervezőként vagy insight kutatóként feltárhatja a fogyasztók gondolkodását.

A képzés során a hallgatók részt vehetnek céges kurzusokon, többek között a Starschema és a Procter&Gamble közreműködésével, illetve olyan egyedi tárgyakat tanulhatnak, mint a Design és identitás. 

Az oktatásban nagy hangsúly helyeződik az adatvizualizációval, big dataval és SPSS-szel (statisztikai elemzőszoftver) foglalkozó tárgyakra.

A képzés hallgatói bekapcsolódhatnak a Portói Egyetem, a Passaui Egyetem és a Kedge-i Egyetem kettősdiploma programjába is.

Pénzügy

Olyan szakemberek képzése zajlik itt, akik átlátják a pénzügyi folyamatokat banki, közpénzügyi és vállalati területeken. A képzés olyanoknak ajánlott, akik a pénzügyi szektorban komoly elméleti és pénzügyi tudással felvértezve szeretnének elhelyezkedni. A szak háromféle specializációt kínál: befektetés-elemző, pénzügypolitika és közpénzügyek, valamint vállalati pénzügy.

A végzett hallgatók befektetéselemzőként, kockázatkezelőként vagy kríziskezelőként helyezkedhetnek el bankoknál, pénzintézeteknél, állami szerveknél. 

A képzés során az egyetem együttműködik olyan nagy cégekkel, mint a Deloitte, a Citibank vagy a Morgan Stanley.

A hallgatóknak lehetőségük van bekapcsolódni a CEMS double degree programjába, illetve a Pénzügy Laboratóriumba, a Fintech Labba, a banki kockázatkezelés műhelybe és a vállalatértékelési műhelybe.

b_v_0084_1.jpg

Kép: Bera Viktor, Közgazdász

Számvitel

A szak hallgatói megismerik a számvitel és a könyvvizsgálat specifikus összefüggéseit, hazai és nemzetközi szabályozásának lényegét és tartalmát. A képzés során megszerzett tudás felkészíti a hallgatókat a nemzetközi üzleti életben való helytállásra, és olyan munkakörökben való elhelyezkedésre, mint a Chief Financial Officer, aki a vállalat pénzügyeit felügyeli, gazdasági vezető, könyvvizsgáló, adótanácsadó, adószakértő és a kontroller. 

Lehetőség van duális képzésben is részt venni, ahol az egyetem kiemelt partnerei az Ernst&Young, a KPMG, a PWC és a Deloitte. 

A képzés fontos tulajdonsága, hogy gyors gyakorlati beépülés jellemzi.

Vállalkozásfejlesztés

A vállalkozásfejlesztés mesterszak célja, hogy olyan ismeretekkel lássa el a hallgatókat, amelynek eredményeként tudni fogják a vállalati gazdálkodás összefüggéseit és kölcsönhatásait, működési sajátosságait, különböző elemző és értékelő módszereket és tárgyalási technikákat.

A végzett hallgatók kellő tudás birtokában lesznek ahhoz, hogy kis- és középvállalkozásokat alapítsanak, vagy üzletfejlesztési, tanácsadói feladatokat lássanak el.

A szak különlegessége, hogy saját szakkollégiummal rendelkezik (Vállalkozásfejlesztési klub). A képzés részvételi lehetőséget biztosít a CEMS diplomaprogramban is.

Vezetés és szervezés

A képzés célja, hogy olyan szakembereket képezzen, akik átfogó tudással rendelkeznek a szervezeti működésről és a vezetés különböző területeiről (folyamatszervezés, HR, stratégiai tervezés, kontrolling stb). A képzés kifejezetten a 2020-as évek menedzsmenttel kapcsolatos kihívásaira készíti fel a hallgatókat és háromféle specializációt kínál: Controlling és teljesítménymenedzsment, Emberi erőforrásmenedzsment és Szervezetfejlesztés, szervezetalakítás és folyamatszervezés.

A képzésen végzettek elhelyezkedhetnek vállalatoknál akár belső munkatársként, akár külső tanácsadóként, mint üzletfejlesztő, stratégiai elemző, professzionális projektvezető, folyamatmenedzser vagy HR szakértő.

A képzést egyedüliként Magyarországról a Financial Times 100 legjobb menedzsment mesterszakja közé is beválogatták. 

Az oktatásban fontos szerepet játszanak az órai csapatmunkák, viták és a valós vállalati projektek. Ezen a szakon is lehetőség van a CEMS nemzetközi képzésében vagy a Passaui Egyetem kettősdiploma programjában részt venni.

Nemzetközi adózás

Olyan gazdasági szakemberek képzése a cél, akik vállalatok nemzetközi ügyleteiben látnak el képviseletet, vagy befektetéseket és üzleti tranzakciókat kezelnek adózási szempontból. A szak biztos alapot nyújt adószakértői és adózással foglalkozó pozíciókhoz. 

A képzés Magyarországon csak a Corvinus Egyetemen érhető el, és a nemzetközi adótanácsadó cégek kompetenciáihoz igazodik.

A Corvinuson induló keresztféléves mesterszakokról az egyetem honlapján és a felvi.hu-n tájékozódhattok. A jelentkezési időszakról és a jelentkezés menetéről a Felvin további információkat találtok, de erről a következő hetekben mi is beszámolunk majd.

süti beállítások módosítása