A vizsgaidőszakot is online formában tervezik a Corvinuson

b_b_32.jpg

Távoktatásra állnak át a felsőoktatási intézmények a járványhelyzet miatt, jelentette be a Miniszterelnök Facebook-oldalán. A részletszabályokról rendelet határoz majd, így az egyetem további működését szabályozó Elnöki Testületi rendelkezés is ennek ismeretében várható.

Írta: Kovács Máté; Borítókép: Burkus Brigitta

A járványhelyzet miatt hozott rendkívüli intézkedések a felsőoktatásra is hatással vannak, az egyetemek távoktatásra állnak át. A Corvinus Egyetem hivatalos körlevélben tájékoztatta a hallgatókat, hogy

a szorgalmi időszak utolsó hetein túl a vizsgaidőszakot is online formában szervezik meg a Teams és Moodle felületeken, beleértve a záróvizsgákat is.

Az erre a hétre (november 9-15.) tervezett számonkérésekről az oktatók dönthetnek, hogy az eredeti tervek szerint valósítják-e meg azokat. Ha a hallgató bármilyen okból, például kollégiumból való kiköltözés miatt nem tud részt venni a számonkérésen, egyeztessen erről az oktatójával – kéri a Corvinus.

A kollégiumokból megkezdődött a kiköltözés, melyet ma éjfélig minden hallgatónak meg kell tennie. Ha a gyors kiköltözés gondot jelent, a hallgató az adott kollégium épületének vezetőjével tud egyeztetni.

A további részleteket Elnöki Testületi rendelkezésben szabályozza majd az Egyetem, amit a Kormányrendelet megjelenése után, és annak megfelelve fogadnak el. Emiatt a fentebb említett szabályok változhatnak, így különösen fontos, hogy minden hallgató kövesse a hivatalos csatornákat, a körleveleket és az egyetem honlapját.

Amint megjelenik az Elnöki Testületi rendelkezés, vagy bármilyen változás történik, beszámolunk róla. Ezekért és további érdekes tartalmakért kövessetek minket Facebookon, a távoktatás során is veletek leszünk!

 

süti beállítások módosítása