Megérkezett a MyCorvinus app, amivel soha többé nem fogsz eltévedni az egyetem épületeiben

mycorvinus_bor_c3_adt_c3_b3.jpg

Órarend, vizsgaeredmények, a Tanulmányi Osztályon intézendő ügyek, időpontok  és az egyetem digitális térképe. Többek között ilyen funkciókat nyújt a Budapesti Corvinus Egyetem új mobilapplikációja, a MyCorvinus app, aminek fejlesztésében a hallgatói igények kerültek középpontba.

2020.11.30. Írta: Kristóf Benjámin

Már biztosan te is észrevetted, hogy a termek néha nem ott vannak, ahol elsőre gondolná az ember. Könnyen lemaradunk egyes egyetemi hírekről, és van, hogy a több, egyszerre használt felület között nem tudjuk, mit és hol keressünk. A Budapesti Corvinus Egyetem e hallgatói nehézségekre reagálva tavasszal új mobilapplikáció fejlesztésébe kezdett, amely a mai nappal debütál a Google Play és az App Store kínálatában.

Az alkalmazás célja egy központi, információkat és lehetőségeket összefogó felület a hallgatók számára, ahol kényelmesen tájékozódhatnak az egyetemmel kapcsolatos ügyeikről. A fejlesztés során számos külföldi egyetem, többek között a Harvard vagy az MIT applikációját is megvizsgálták. A MyCorvinus app emellett több, már meglévő felületet is beépít a rendszerébe, ezzel a legtöbb nemzetközi példához képest még egy szintet lép.

Saját összegző képernyőn látja majd minden hallgató, mi vár rá aznap. Ott lesz előtte, mikor kezdődik a következő órája, melyik terembe kell mennie, van-e még ideje beugrani előtte a könyvtárba vagy a büfébe. A mobilappal közvetlen kapcsolatot teremtünk például a Hallgatói Szolgáltatások pszichológus csapatával, akikhez a hallgatók bátran fordulhatnak problémáikkal, nehézségeikkel. Helyet kapnak az appban a szakkolik és a diákszervezetek is, vagy éppen az Egyetemi Könyvtár. Az app MVP verziója 2020-ban debütál és a jövőben is számos további funkcióval tervezzük bővíteni, éppen ezért nagyon számítunk a hallgatói visszajelzésekre is.

– mondta Rimmel-Bugár Zsuzsanna, a digitális innovációkért és egyben az alkalmazásért is felelős vezető.

app_home.pngAz alkalmazás funkciói

A MyCorvinus appban számos funkció egyszerre kap helyet. A fejlesztés során fontos szempont volt az új és meglévő felületek központosítása egyetlen, könnyen kezelhető platformon.

  • Nyitóoldal: Dashboard

Az alkalmazás nyitófelülete ki- és bejelentkezett állapotban egyaránt használható. Az oldalon több widgeten keresztül értesülhetünk az aktualitásokról. Vizsgák, órák, TO nyitvatartás, időpontfoglalás és egyéb tudnivalók kaptak helyet a felületen.

  • Kurzusok és naptár

A felület az év megfelelő időszakához illően órarend vagy vizsganaptár formát ölt. A napi nézeten keresztül egyes órák, kurzusok részletes információi is elérhetőek, mint a helyszín, a kurzust oktatók elérhetősége, a kurzuson résztvevő hallgatók vagy épp a saját jelenléti ívünk. 

  • Tanulmányaim

Számos, tanulmányainkkal kapcsolatos információ található itt, többek között a hallgató különféle átlagai, felvett tantárgyai és vizsgái. Ez a rész CUSMAN-kóddal érhető el, tartalmában pedig leginkább a Neptun megfelelő aloldalához hasonlítható, hiszen az adatok is a Neptunból érkeznek ezekre a felületekre.

  • Hírek

A nyitóoldalhoz hasonló felület, amely az egyetemmel kapcsolatos híreket gyűjti több témában. Lehetőség van szűrésre, bejelentkezett felhasználók pedig el is menthetik a cikkeket. Ide csak azok a hírek kerülnek, amelyek ténylegesen a hallgatóknak szólnak.

idobeo.png

  • Menü

Az alkalmazás központi menüjén keresztül a főbb funkciók érhetők el. Az applikáció használói gyorsan tájékozódhatnak a könyvtárral, a tanév időbeosztásával, nyitvatartásokkal, elérhetőségekkel vagy épp a diákszervezetekkel és szakkollégiumokkal kapcsolatban. A menüből egy érintéssel elérhető egy interaktív térkép további részletes információkkal.

A MyCorvinus applikáció tervezési folyamatai már tavasszal megkezdődtek. A fejlesztés középpontjában a hallgatók igényei álltak: fókuszcsoportos, illetve mélyinterjús kutatásokban vizsgálták az egyetemisták szokásait. A hangsúly a jelenleg használt rendszereken és az ezekkel kapcsolatos felhasználói tapasztalatokon volt. Leggyakoribb problémaként a számos elengedhetetlen rendszer párhuzamos használata merült fel, a hallgatók nehezen igazodtak ki a Neptun, Moodle, Teams, az oktatók által feltöltött anyagok és az egyetem hivatalos honlapja között.

mycorvinus_social_3_tw.png

Az applikáció funkciói nemcsak a diákok számára nyújthatnak segítséget. A digitális térkép, a tanév pontos menetrendje és a legfontosabb elérhetőségekhez való gyors hozzáférés az egyetem oktatói és dolgozói számára is hasznosak lehetnek. A hallgatók rendszeres elérése is könnyebbé válik ezen a felületen.

Az applikáció része az egész egyetemet érintő digitális megújulási projektnek, melynek célja, hogy egyszerűsítsék a háttérfolyamatokat, amellyel az ügyintézés is gyorsabbá válhat.

Az alkalmazást már elérhető a Google Play és az AppStore kínálatában.

Képek forrása: Budapesti Corvinus Egyetem

süti beállítások módosítása