A nemzetközi gazdálkodás, a regionális ökológiai rendszerek, vagy az adózás vonz? - Erre a 21 mesterszakra jelentkezhetsz a Corvinuson (III. rész)

o_zs_0207.jpg

Előző cikkeinkben az elméleti matematikával, pénzüggyel és számvitellel, illetve a különböző szakpolitikákkal foglalkozó mesterszakokat mutattuk be. Ezúttal a nemzetközi és a környezeti vonal kerül előtérbe – lássuk, milyen Corvinusos képzések közül válogathatunk, ha 2021 szeptemberében ülnénk vissza az iskolapadba.

2021.02.03. Írta: Barla-Szabó Zsófia, borítókép: Örsi Zsanett, Közgazdász

Ötrészes cikksorozatunkban arra vállalkoztunk, hogy csoportosítva bemutatjuk a Corvinuson induló mesterszakokat, megkönnyítve ezzel a hallgatók számára a döntést. Az első részben a matematikát helyezzük fókuszba, a második részben szakpolitikákkal foglalkozunk. A harmadik részben a nemzetköziség és a fenntarthatóság kerül fókuszba. A negyedik részben a nagybetűs üzleti élet legjavát válogattuk össze, az ötödik részben pedig a társadalomtudományoké a főszerep.

Nemzetközi adózás

A Magyarországon csak a Corvinus Egyetemen elérhető képzés hallgatói megtanulhatják az adózási képviselet ellátásának és befektetések, üzleti tranzakciók kezelésének praktikáit adózási szempontból. Az ezen a mesterszakon végzettek jellemzően adózással foglalkozó munkatársként nemzetközi vállalatoknál és tanácsadó cégeknél tudnak elhelyezkedni.

A négy féléves képzés a piaci szereplők által elvárt kompetenciákhoz, a tanulmányok időbeosztása pedig a szakmában dolgozók életritmusához igazodik. A nemzetközi adózás mesterszak 2021-ben kizárólag angol nyelven, levelező munkarendben indul.

Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás

A négy féléves Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek az alapvető mikro- és makrogazdasági, nemzetközi üzleti és pénzügyi összefüggésekkel, illetve a globális és regionális intézményrendszerekkel. A képzés nemzetközi üzleti elemző, döntés-előkészítő, illetve döntéshozó munkára készít fel, az itt végzettek főként nagyvállalatoknál, diplomáciai és nemzetközi szervezeteknél helyezkednek el szakértőként és döntéshozóként.

A képzés egyediségét többek között a három különböző helyszínen zajló terepgyakorlat, a szakmai kirándulások, a szimulációs feladatok és az utazó szemináriumok adják. A jelentkezők becsatlakozhatnak számos double degree programba (ezekről itt írtunk részletesen), illetve felvételizhetnek a nemzetközileg elismert CEMS üzleti képzésre is (amiről itt olvashatsz részletesen). 

A Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás kizárólag angol nyelven, nappali munkarendben indul a 2021-es hagyományos felvételi eljárás során.

bb_2021_3.jpg

Kép: Burkus Brigitta, Közgazdász

Regionális és környezeti gazdaságtan

A Regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak az ökológiai rendszereket, földrajzi, környezeti jelenségeket és korunk globális kihívásait szem előtt tartva adja át a közgazdasági ismereteket (az urbanisztika témába vágó korábbi cikkünket itt éred el). A négy féléves képzés során a hallgatók foglalkoznak többek között a klímaváltozás gazdasági hatásaival, megvizsgálják az alternatív fejlődési lehetőségeket, és bepillantást nyerhetnek a város-, térség- és vidékfejlesztés feladataiba.

A képzés Budapesten nappali munkarendben, magyar és angol nyelven, Székesfehérváron pedig levelező formában, csak magyar nyelven érhető el. Egyediségét többek között az AESOP (Association of European Schools of Planning) minősítés, a mentorprogram és külföldi terepgyakorlatok, valamint a potenciálisan elérhető CEMS képzés adják.

A szakon végzettek jellemzően klíma- és fejlesztéspolitikai tanácsadás, vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR), pályázatírás és támogatási projektmenedzsment, városfejlesztés, térség- és vidékfejlesztés területen helyezkednek el.

Amennyiben további kérdéseid lennének a felvételi folyamattal, a jelentkezési feltételekkel vagy valamely mesterszakkal kapcsolatban, fusd át a felvételi kisokost, vagy hallgasd vissza az online nyílt napok rögzített videóit! Ha itt sem találod meg a választ, a felvi.corvinus@uni-corvinus.hu email címen érdeklődhetsz.

süti beállítások módosítása