Négy mesterszak vállalatokról és menedzsmentről: Erre a 21 mesterszakra jelentkezhetsz a Corvinuson, (IV. rész)

b_v_0003_1.jpg

Szívesen dolgoznál akár nemzetközi nagyvállalatoknál is? Nem okoz gondot a nagyobb projektek menedzselése? Minden álmod, hogy indíts egy startupot? Szeretnél topmenedzseri feladatokat ellátni? Ha valamelyik kérdésre igen a válaszod, akkor itt megtalálod a neked való mesterszakot!

2021.02.04. Írta: Belayane Najoua, borítókép: Bera Viktor, Közgazdász

Ötrészes cikksorozatunkban arra vállalkoztunk, hogy csoportosítva bemutatjuk a Corvinuson induló mesterszakokat, megkönnyítve ezzel a hallgatók számára a döntést. Az első részben a matematikát helyezzük fókuszba, a második részben szakpolitikákkal foglalkozunk. A harmadik részben a nemzetköziség és a fenntarthatóság kerül fókuszba. A negyedik részben a nagybetűs üzleti élet legjavát válogattuk össze, az ötödik részben pedig a társadalomtudományoké a főszerep.

Ellátásilánc-menedzsment

Szereted a rendszerezett dolgokat? Nem okoz gondot a matek? Szívesen dolgoznál akár nemzetközi nagyvállalatoknál is? 

Az ellátásilánc-menedzsment képzésen megismerkedhetsz a folyamatmenedzsment, a lean működés, a beszerzés és a logisztikai szolgáltatások sajátosságaival. A képzés felöleli az ellátási lánc minden részét – a beszerzéstől kezdve a termelésen át a disztribúciós logisztikáig. Rálátást kaphatsz a teljes értékteremtő folyamatra, így a későbbiekben bármely részén elhelyezkedhetsz. A szak a gyakorlatorientáltságra is nagy hangsúlyt fektet – komplex vállalati projekteken dolgozhatsz, vagy akár a legnagyobb márkák vállalatait is meglátogathatod személyesen. Ha már a mesterképzés alatt is kamatoztatni szeretnéd a tudásod, akkor választhatod a duális képzési formát, így biztosítva lesz a helyed a munkaerőpiacon. Ez a magyar nyelvű mesterszak csak kis létszámban indul, ami lehetővé teszi, hogy maximális odafigyelést kapj, és a lehető legjobban tudd fejleszteni az egyéni képességeidet.

k_b_0072_2.JPG

Kép: Kristóf Benjámin, Közgazdász

A képzés után pedig számos vállalati szférában és területen el tudsz helyezkedni. Megtalálhatod a helyedet akár a hazai, akár a nemzetközi nagyvállalatoknál, de ha inkább családiasabb környezetre vágynál, akkor a kis- és középvállalkozásoknál is dolgozhatsz. Lehetsz logisztikai vezető, beszerző, készletgazdálkodási vezető vagy akár kereslettervező is.

+1 pozitívum: Az Eduniversal Best Masters Ranking 2019-es felmérése szerint a Corvinus ellátásilánc-menedzsment szakja a világ 72. legjobb képzése az ellátásilánc-területen.

Marketing

Szereted a kreatív dolgokat? Nem okoz gondot a nagyobb projektek menedzselése? Szívesen dolgoznál egy menő reklámügynökségnél?

A marketing mesterképzésen beleláthatsz egy közösségimédia-kampány minden részletébe, megértheted, hogy mi van a fogyasztói döntések hátterében, és ezeket a saját munkád javára fordíthatod. A képzés során megismerheted a közösségi oldalak üzleti vonatkozásait, és a megszerzett tudást akár a gyakorlatban is kipróbálhatod. Olyan cégek kurzusain vehetsz részt, mint a Procter & Gamble és a Starschema, és ha igazán kiemelkedsz a társaid közül, akkor akár személyre szabott mentorációt is kaphatsz ezektől. Ha egyedi tantárgyakat szeretnél tanulni, akkor itt a helyed, hiszen a kurzusok között megtalálható a Design és identitás, illetve a Marketing engineering nevű kurzus is. Választhatod az angol vagy a magyar nyelvű képzést is.

A képzés után pedig elhelyezkedhetsz a hazai vagy a nemzetközi vállalati szférában. Megtalálhatod a megfelelő munkahelyet egy média- és reklámügynökségnél vagy egy vállalat marketing részlegén. Lehetsz médiatervező, de akár insight kutató is válhat belőled.

+1 pozitívum: A képzés során lehetőséged van kettős diploma megszerzésére Kedge, Porto és Passau egyetemein.

Vállalkozásfejlesztés

Minden álmod, hogy indíts egy startupot? Nem okoz gondot az ötleteid prezentálása és a tárgyalás? Szívesen lennél szabadúszó tanácsadó?

A vállalkozásfejlesztés mesterszakon megtanulhatod, hogyan elemezd szakmailag egy vállalat külső és belső sajátosságait, és utána hogyan alkalmazd az eredményeket a gyakorlatban is. A képzés során nemcsak elméleti, hanem módszertani tudást is szerezhetsz, amit gyakorlott szakemberek vendégelőadásai színesítenek meg. A szakirányos kirándulásokon testközelből beleláthatsz egy-egy vállalat működésébe, miközben vállalati projektmunkák során projektvezetési tapasztalatot szerezhetsz. Már a második évtől kezdődően csak olyan tantárgyakat tanulsz majd, amiket tényleg szeretnél, hiszen a harmadik félévtől kezdve csak választható és kötelezően választható tárgyak vannak.

b_b_66.JPG

Kép: Burkus Brigitta, Közgazdász

A képzés után elkezdheted a saját utadat járni, és akár elindíthatod álmaid vállalkozását, de ha inkább egy tapasztalt közegben dolgoznál, akkor is megtalálhatod a helyed egy kis- vagy középvállalkozásnál, vagy tehetsz rögtön egy nagy lépést a nemzetközi vállalatok felé. Végezhetsz üzletfejlesztési javaslatokat, vagy lehetsz külsős tanácsadó is.

+1 pozitívum: A szak saját hallgatói szervezettel is dicsekedhet, a Vállalkozásfejlesztési Klubbal.

Ha ezen három szak közül választanál, akkor lehetőséged van a második évben bekapcsolódni a CEMS képzésbe, amiről itt olvashatsz bővebben.

Vezetés és szervezés

Szeretnél topmenedzseri feladatokat ellátni? Nem ijedsz meg, ha gyorsan kell fontos döntéseket meghozni? Szívesen járnál a világ top 100 menedzsment szakjainak egyikére?

A vezetés és szervezés mesterszakon a hallgatók átfogó képet kapnak a vezetési szakma összes részterületéről – a stratégiai elemzéstől kezdve a HR-en keresztül a kontrollingig. Ez a készségközpontú képzés az aktuális menedzseri kihívásokra készít fel, éppen ezért a diplomád megszerzése után nem lesz gond a megfelelő munkahely megtalálása. A Financial Times 2020-as listáján a 21. helyen végzett a szak, ami ár-érték arányban azt jelenti, hogy a végzett hallgatók átlagosan hatszázezer forintot keresnek havonta három évvel a diploma megszerzése után. A képzés során az órai vitákon elmondhatod a véleményedet, a csapatmunkában megmutathatod a benned élő csapatszellemet, esettanulmányok megoldása során  pedig az elméleti tudásodat alkalmazhatod.

A szak elvégzése után elhelyezkedhetsz hazai és nemzetközi nagyvállalatoknál, vagy független szervezeteknél is mint belső munkatárs. Ha nem szereted az elköteleződést, akkor külsős tanácsadóként üzletfejlesztő vagy projektmenedzser is válhat belőled. Lehetsz kontrolling szakértő, üzleti adatelemző, de ha inkább az emberekkel foglalkoznál, akkor a HR és a szervezetfejlesztési kapuk is nyitva állnak előtted.

+1 pozitívum: A hallgatók a képzés alatt akár kettős diplomát is szerezhetnek a német Passaui Egyetemmel együttműködésben.

süti beállítások módosítása