Esetversenyt nyertek, a több százezer forintos fődíj mellett MOL-vezetők előtt prezentálhattak - Idén online rendezik meg az Országos Esettanulmányi Versenyt

dsc_2202_1.JPG

A verseny összdíjazása 1 millió forint, multinacionális vállalati partnerekkel és online formában rendezik meg idén az Országos Esettanulmányi Versenyt. A tavalyi győztesekkel az élményeikről és arról beszélgettünk, hogyan prezentálhattak MOL-vezetők előtt, a verseny szervezőit pedig az idei kiírásról kérdeztük.

2021.02.20. Írta: Hegedüs Kata

Esetversenyről indultak, MOL-vezetők előtt prezentálhattak

Az esetversenyek túlmutatnak azon, hogy a hallgatók egymással mérik össze tudásukat. Az Országos Esettanulmány Versenyen (OEV) például a szakmai tapasztalat és az 1 millió forintos ösztöndíjazás mellett a verseny partnereivel is olyan kapcsolatokat építhetnek ki a hallgatók, ami a későbbi karrierüket is meghatározhatja. Így történt ez a tavalyi győztesekkel is, akik a MOL-nak készített ötleteiket a vállalat e-mobilitási üzletágának vezetői előtt is prezentálhatták.

Ugyan a csapat minden tagja volt már korábban is hasonló versenyeken, de az itt kapott esetek igazi kihívást jelentettek. Szerencsére a négyes diverz összeállítása enyhített a kihívásokon. “Az első nap minden megoldási javaslatunk akadályba ütközött és csak a nap végére realizáltuk a probléma összetettségét. Sok nézőpontból közelítettük meg, ehhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy kifejezetten diverz volt a csapat. Bence például nemzetközi tanulmányok szakról érkezett és a Rajkban kezdett velünk üzleti jellegű kurzusokat tanulni, ezeknek mind nagyon sokat köszönhetünk” - mondta Rausz Roland.

“A nehéz feladat ellenére egyáltalán nem volt feszült a hangulat. Legelső pillanattól az volt a célunk, hogy jól érezzük magunkat, ehhez pedig minden adott volt.

A versenyhelyzet ellenére a légkör mindig jó és van lehetőség a kapcsolatépítésre. A versenyzők tapasztalata az, hogy az OEV hozta a külföldi esetversenyek hangulatát és minőségét. Kiváló helyszín, rengeteg kedvesség és segítség” - mondta Papik Réka.

Az esetadó cég, ami a tavalyi évben a MOL volt, végül megkérte a nyertes csapatot, hogy prezentálják a díjazott megoldást. “A MOL teljes mértékben nyitott volt a nyertes stratégiára, így ténylegesen kialakult a szakmai diskurzus és a csapat olyan személyekkel tudtuk megvitatni a meglátásainkat, akik a MOL alternatív bevételi forrásaival foglalkoznak.”

Sajnos a koronavírus miatt a székházba végül nem jutott el a nyertes csapat, ellenben a virtuális térben megtartott videohívás során is nagy élmény volt a MOL teljes e-mobilitási üzletágának vezetősége előtt prezentálni a meguldásukat.

A Corvinus nyertes csapatában Matos Bence, Papik Réka, Rausz Roland és Rottek Bence Bendegúz hallgatók brillíroztak.

image_5_1.png

Online verseny, ahol a kapcsolatépítésen lesz a hangsúly

A járvány miatt idén az OEV-t is online rendezik meg. Az EVK Szakkollégiumból kikerülő hét fős csapat szervezi, minden tag más téren támogatja a munkát. A verseny online megrendezése miatt a hagyományos bár a hagyományos díszvacsora elmarad, viszont az online networking esemény nagyobb hangsúlyt kap, Szászi Kinga és Kovács Kornélia, a verseny főszervezői szerint.

Az esetverseny tehát a járvány alatt is nagy potenciált rejt, aminek minőségi kivitelezését támogatja az EVK kiterjedt nagyvállalati és Startup kapcsolati hálója. Hozzátették:

A Covid-19 miatt elmarad a személyes találkozás, de a networking biztosítva van online. a verseny színvonala fennmarad ebben a nem átlagos helyzetben is.

A verseny két körből áll, melyek során két vállalat ad egy-egy megoldásra váró, valós problémát. A verseny első fordulójában azonos esetet kell megoldania a csapatoknak, majd a továbbjutókra egy újabb eset vár. Mindkét kör esetei azonosak a csapatoknál, így az elvárás egyenlő és valós problémát kell megoldaniuk a hallgatóknak. A cél az, hogy a versenyzők egy struktúrált javaslatot nyújtsanak be az esetadó cégek számára.

Az országos megmérettetés célja, hogy értéket teremtsen és edukálja az egyetemistákat, valamint tapasztalatot szerezzenek az esettanulmányok területén. Emellett remek lehetőség a kapcsolatépítésre is, hiszen a szervező csapat nagy hangsúlyt fektet a professzionális networkingre.

A hallgatók szakmai értékelést és visszajelzést kapnak a zsűritől és akár később az esetet adó cégnél, valamint további támogató vállalatoknál is elhelyezkedhetnek.

- mondta Kornélia és Kinga.

Kizárólag 4 fős csapatban érvényes a jelentkezés. A versenyre minden olyan magyar egyetemista és főiskolás jelentkezhet, akik már aktívan megkezdték a negyedik félévüket és intézményükben van gazdasági irányú oktatás. Fontos szempont, hogy nem csak Magyarország területén akkreditált intézményekből regisztrálhatnak, hanem határon túli magyarként is lehetséges a részvétel.

Több szempontból is megéri jelentkezni

A verseny komoly szakmai kihívást jelent, mind az eset, mind a zsűri kérdései megdolgoztatják a résztvevőket. A prezentálás éles helyzetben és a válaszadás a feltett kérdésekre olyan tapasztalatot nyújt, amit az élet bármely területén lehet hasznosítani.

Az Országos Esettanulmány Versenyt azért is tudjuk ajánlani, mert a Magyarországon működő legnagyobb, legkomplexebb vállalatok kihívásai kerülnek terítékre, melyek részletesebb megismerésére másképp nem lenne lehetőség.

- mondták a verseny főszervezői.

A verseny presztízsértéke előnyt jelent a munkaerőpiacon, mesterszakos jelentkezésnél és számos területen számít szakmai tapasztalatnak.

A szervezők szerint “az OEV Magyarország legnagyobb múltú és legmagasabb szakmai felkészültséggel rendelkező esetversenye,” melyet teljes szívből ajánlanak mindenkinek, aki magas minőségű versenyt keres.

A részvétel szakmai és kapcsolati tőkeként szolgál, valamint elszámolható pluszpontként egyéb pályázatoknál is.

A verseny fődíja pedig 1 millió forint, amit a győztes csapat tagjai kapnak meg. A jelentkezési időszak után a regisztrált csapatokhoz ezután érkezik az első forduló esete, melynek megoldási határideje március 7. 23:59.

Az OEV honlapját és Facebook-oldalát, valamint a regisztrációs linket ide kattintva éritek el.

süti beállítások módosítása