Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Corvinus és a Nemzetközi Úszószövetség

image_5_2.png

A magyar sportolók kiválósága tagadhatatlan, ugyanakkor a sportteljesítmények mellett szükséges a sportolóknak egy biztonsági háló, ezen a biztonsági hálón dolgozik most a Corvinus és a Nemzetközi Úszószövetség.

2021. 05. 25. Írta: Hegedüs Kata

Együttműködési szándéknyilatkozatot a Budapesti Corvinus Egyetem, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA), a Magyar Úszószövetség és Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, Fürjes Balázs május 17-én.

Az együttműködés célja, hogy az egyetem ösztöndíjjal támogassa a tanulni vágyó sportolókat. A magyar kiválóságok közül többen is végeztek egyetemet a sportpályafutásuk mellett, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardozó például a Károli Gáspár Református Egyetemen, Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes úszó pedig az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen tapasztalták meg a felsőoktatási intézmények kihívásait.

img_9532.jpg

Itt nem csak a sportolók nyeresége a lényeg, hiszen fontos, hogy egy biztonságos környezet is legyen körülöttük, amit ezzel az együttműködéssel a jövőben kínálni tudunk a tanulni vágyó sportolóknak.

Az egyetem lehetőséget ad a diploma megszerzésére, amivel az atléták egyéb területen is képviselni tudják a magyar kiválóságot.

- mondta a FINA alelnöke, Husain Al-Musallam.

Az egyetem rektora, Dr. Lánczi András szerint “az egyetem egy csodálatos helyen ad otthont a corvinusos hallgatóknak, ugyanakkor nem egy sportra alkalmas terület. Éppen ezért vagyunk nagyon büszkék, hogy a FINA-val közösen lehetőséget tudunk adni azon aktív sportolók számára, akik a Corvinuson szeretnék folytatni tanulmányaikat."

Az aláírók az ösztöndíjon túl közös képzési struktúrán is gondolkodnak. Egy lehetséges, a FINA-val közös képzési struktúrát kidolgozni a sportolók számára jelentős feladat lesz, ám

az Egyetem nagyon büszke arra, hogy a FINA partnere lehet, és reméljük, hogy ez a szándéknyilatkozat egy közös út kezdetét jelenti.

- mondta Dr. Lánczi András.

image_6_2.png

“Ez egy történelmi pillanat, hasonlóképp a 2019-es és 2024-es Európa Bajnoksághoz, hiszen hatalmas lehetőséget ad a sportolóknak a jövőjük megteremtésére. Ez már egy hosszú házasság a Fina és a magyar állam között, és ezen a rangos kapcsolaton, melynek most a Corvinus is részese lett, a jövőben is dolgozni fogunk.” - mondta Fürjes Balázs államtitkár.

A szándéknyilatkozat aláírásával Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke is támogatását fejezte ki. “A sportolók jövője mindig fontos szempont és ezzel a kérdéskörrel már kellett foglalkozni. A FINA alelnökének, Husain Al-Musallam-nak köszönhetően, most létrejött az együttműködés” -fogalmazta meg az elnök.

süti beállítások módosítása