Elveszett gólyáknak: online platform segíti a tanulmányi ügyintézést a Corvinuson

b_b_43_1_1.jpg

Ha a tanulmányi ügyekkel kapcsolatos kérdéseidre azonnal és online szeretnél választ kapni, a leghatékonyabb eszköz corvinusos hallgatóként az Intézd Online felület. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

2021.08.26 Írta: Taxner Tünde. Borítókép: Burkus Brigitta, Közgazdász

Most kerültél be az egyetemre, és diákigazolványra van szükséged. Hogyan tovább? Ha segítség kell egy tanulmányi ügyben, legyen szó akár Erasmusról, specializációválasztásról, ösztöndíjakról, gyakran az okozza a legnagyobb gondot, hogy nem tudjuk, kihez forduljunk a problémánkkal. 

A koronavírus-járvány miatt gyökerestül megváltozott a hallgatók és az egyetemi dolgozók élete. Egyik pillanatról a másikra kellett átállni távoktatásra vagy távmunkára, és ezzel párhuzamosan a hallgatói ügyek intézését is online kellett megvalósítani, ekkor vezették be az Intézd Online platformot. A pozitív hallgatói visszajelzések azóta rámutattak, hogy a személyes ügyintézés lehetőségének visszatérése ellenére az online ügyintézés előnyeit továbbra is érdemes biztosítani. 

Hogyan működik?

A felület használata egyszerű: minden képzésnek más linken keresztül érhető el a szolgáltatás, amit a stud-os, egyetemi e-maillel belépve tudsz használni. A számodra megfelelő platformot az egyetem honlapjáról tudod elérni: a “Hallgatóknak” fülön ki kell választani a “Hallgatói tanulmányi ügyek” menüpontot.  

Attól függően, hogy milyen képzésre jársz, ezeken a linkeken éred el a felületet: 
Magyar nyelvű képzésre járó alap- és mesterszakos hallgatók: itt 
Angol nyelvű képzésre járó alap- és mesterszakos hallgatók: itt  
Levelező és esti munkarendű képzésekre járó hallgatók: itt

A felugró három lehetőség közül a számodra releváns linkre kattints, ami egy kérdőívhez visz. Itt különböző hallgatói problémák vannak felsorolva, ezek közül kell kiválasztani a számodra megfelelőt. Ezután a kiválasztott témakörben különböző részletesebb alproblémák jelennek meg. Ha ott is kiválasztottad a számodra megfelelőt, akkor a következő oldalon már látható is a probléma megoldása.

o_zs_0046.jpg

Kép: Örsi Zsanett, Közgazdász

Például, ha diákigazolvány-matricát szeretnél átvenni, akkor kiválasztod a “Diákigazolvány” pontot, majd következőnek az “Érvényesítő matrica átvétele” nevű gombra kattintasz. Ez kihozza a linket, amin keresztül időpontot tudsz foglalni. Ha esetleg nem találod meg a megoldást a problémára, megkeresheted a Hallgatói Szolgáltatások munkatársait. Amikor a kérdőív az ismertető végén megkérdezi, hogy van-e további kérdésed, jelöld be, hogy „Igen, van!”. Foglald össze pár mondatban a kérdésedet, és klikkelj a „Küldés” gombra. A munkatársak a beküldést követően felveszik veled a kapcsolatot. 

A Corvinus Egyetem célul tűzte ki, hogy a hallgatók tanulmányi ügyintézéséhez modern, 21. századi körülményeket biztosít. Ezért a Megújulási Program részeként létrejött az új Hallgatói Iroda és Hallgatói Közösségi Tér is, ami kényelmes környezetet biztosít azon hallgatók számára, akik személyesen szeretnék intézni tanulmányi ügyeiket, vagy nyugodt és igényes co-working helyet keresnek az egyetemen. Tudj meg róla többet cikkünkből

Legyen szó akár offline, akár online ügyintézésről, a lényeg ugyanaz: minél hatékonyabban megoldani a problémákat. Ezért érdemes tájékozódnod a Hallgatói Szolgáltatások fejlesztéseiről és újdonságairól, melyekről naprakész információkat találsz a Corvinus honlapján.

süti beállítások módosítása