Tanórák, diákszervezetek és nyelvvizsgaközpont – Milyen nyelvtanulási lehetőségek vannak a Corvinuson?

image_12.png

Egyre nagyobb szükség van az idegen nyelvekre a felsőoktatásban és a munkában egyaránt. Elhoztunk nektek, milyen nyelvtanulási opciók vannak az egyetemen.

2021. 09. 07. Írta: Hegedüs Kata

A cikk tartalma:

  • ESN, AEGEE
  • American Corner
  • Corvinus Idegennyelvi Oktató- és Kutatóközpont (IOK)
  • Corvinus Nyelvvizsgaközpont
  • Üzleti szaknyelv trénerprogram

A Corvinus egyik célja, hogy az egyetem hallgatói a mindennapi életben, a tanulmányok – különös tekintettel az Európai Unió felsőoktatási térsége nyújtotta lehetőségekre – a szakmai gyakorlatok és a munkavégzés során, tárgyalóképes, időtálló szóbeli és írásbeli idegen nyelvi készségeket alakítsanak ki és fejlesszenek korszerű módszerekkel, reális időkeretben. Nyelvtanulási célokra többlehetőséget is biztosít az egyetem.

ESN, AEGEE

Az Erasmus Student Network diákszervezet tagjai az egyetemre érkező Erasmusos és tengerentúli diákokat koordinálják, támogatják őket az érkezésük és az ittlétük során. Az ESN diákszervezet lehetőséget nyújt nemzetközi kapcsolatok kiépítésére és idegen nyelvek gyakorlására.

“Rengeteg nemzetközi barátság indul az ESN segítségével” - olvasd el interjúnkat az ESN-ről!

Az AEGEE a Corvinus legnépesebb diákszervezete, és egyben Európa egyik legnagyobb ifjúsági szervezete. A külföldi programok mellett tagjaik a szervezet helyi életébe is bekapcsolódhatnak. A diákszervezethez csatlakozva Európa megismerése mellett gyakorolhatod az idegen nyelveket is.

b_v_0113_4.jpg

Kép: Bera Viktor, Közgazdász

American Corner

Az amerikai külügyminisztérium által létrehozott American Spaces program budapesti irodája az American Corner Budapest a digitális kor kihívásainak megfelelő, high-tech felszereltségű oktatási, kulturális és információs központ, ami a Corvinus Egyetemen található. A program irodája ingyenesen látogatható és kulturális célú programsorozatot kínál, amely a modern technika kihívásainak megfelelő készségek fejlesztését célozza. A hangsúly a prezentációkon, interaktív előadásokon, workshopokon és táborokon van.

IOK 

A Corvinus Idegennyelvi Oktató- és Kutatóközpont (IOK) tíz nyelvből biztosít a hallgatók számára magas szintű nyelvtanulási lehetőségét a szakmai nyelv területén is. A központ oktatóinak hallgatói minősítése jó támpontot nyújt ahhoz, hogy a nyelvórák tényleg hatékonyan készítsék fel a hallgatókat a nyelvvizsgára. A legtöbb nappali tagozaton tanuló hallgató térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget kap a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgák számától függő órakeretben, a képesítési vagy a kimeneti követelmények alapján.

“Az online oktatás ellenére a német idegen nyelvű kurzus interaktív és gördülékeny volt. A felsőfokú német órák nagyban hozzájárultak a német nyelvvizsgám sikeres letételéhez" – meséli Csillag Dalma, volt corvinusos hallgató.

Corvinus Nyelvvizsgaközpont

A Corvinus Egyetemen található Nyelvvizsgaközpont a nyelvvizsga letételéhez nyújt segítő kezet, hiszen a legtöbb diploma megszerzéséhez jelenleg szükséges egy B2-es nyelvvizsga. A Corvinus nyelvvizsgák teljes értékű nyelvvizsgaként használhatóak felvételinél, diplománál, nyelvpótléknál, és természetesen elfogadják őket álláskeresésnél is.

o_zs_0020_1.JPG

Kép: Örsi Zsanett, Közgazdász

A nyelvvizsgákat a 14. életévüket betöltött személyek tehetik le. Az egyetemen összesen hét idegen nyelvből lehet alap-, közép- vagy felsőfokon vizsgázni. A szaknyelvi kínálatban pedig a közgazdasági és a nemzetközi kapcsolatok vizsga szerepel.

Ismerd meg Dr. Dévényi Kingát cikkünkből, aki arabot tanít a Corvinuson.

A gazdasági és nemzetközi szakokon tanuló hallgatóknak  gazdasági szaknyelvvizsgát kínál az egyetem angolból, arabból, franciából, németből, olaszból, oroszból, portugálból, spanyolból, valamint a külföldiek számára magyar nyelvből is elérhető vizsga. A nemzetközi kapcsolatok szaknyelvvizsgái angolból, franciából, németből, olaszból, oroszból és spanyolból tehetők le.

Barla-Szabó Zsófia, a Közgazdász szerkesztőségi tagja angol szakmai nyelvvizsgát tett gazdaságból a Székesfehérvári Campuson.

“Felkészülésre tökéletes a Topic by Topic és a Test by Test átlapozása, engem semmi meglepetés nem ért. A vizsgáztatók nagyon korrektek és kedvesek voltak. A vizsgát nem tartom sokkal nehezebbnek egy általános B2-től, szerintem ha valakinek megvan a középfokú vizsgája, minimális rákészüléssel könnyen leteheti ezt is”.

Üzleti szaknyelv tréner program

Az Üzleti szaknyelvi tréner program, egy egyéves szakirányú, diplomát adó angol és német nyelvű képzés, melyre alap- és mesterdiplomával rendelkező nyelvtanárok, valamint gazdasági vagy magas szintű nyelvtudással rendelkező más diplomások jelentkezhetnek. A továbbképzés lehetőséget nyújt a korábban szerzett ismeretek és készségek továbbfejlesztésére. A tréner program gazdasági szaknyelvi oktatást ad, illetve a célnyelven tartott interaktív tréningekkel és gyakorlattal oktatja a diplomásokat. A program kiszélesíti a közoktatásban, a felnőttképzésben és az üzleti szférában való elhelyezkedés lehetőségét.

süti beállítások módosítása