Kiemelkedő corvinusos sikerek a 35. OTDK-n - 136 dobogós helyezés és különdíj  

boritokep_1_1.jpg

Az elmúlt hetekben zajlott a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK), ezúttal online térben. A Budapesti Corvinus Egyetem öt szekcióban képviseltette magát, és pozícióját tovább erősítve, szép eredményekkel végzett az országos megmérettetésen. A mérleg idén is számtalan dobogós hely és különdíj.

Írta: Kristóf Benjámin, grafikák: Nagy Renáta, Közgazdász

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia a tudományos megmérettetések legfontosabb országos színtere az egyetemisták számára. A 35. OTDK-t idén tavasszal rendezték meg, amelyen a Corvinus öt szekcióban, nagyobb létszámmal a Közgazdaságtudományi és a Társadalomtudományi, kisebb létszámmal az Agrártudományi, a Fizika, Földtudományok és Matematika, illetve a Tanulás- és Tanulásmódszertani - Tudástechnológiai Szekcióban képviseltette magát.

Az egyetem hallgatói idén ezen 5 szekció 64 tagozatában értek el szép eredményeket. 34 első, 36 második, 26 harmadik helyezést, valamint 40 különdíjat sikerült szerezniük a corvinusos indulóknak.

ossz_1.jpg

Közgazdaságtudományi Szekció

50 tagozatban, 53 küldőintézményből, közel 600 dolgozattal indultak hallgatók az április 22–24 között, idén a Soproni Egyetem szervezésében zajló szekcióban, közülük 141 corvinusos induló volt. Egyetemünk a Közgazdaságtudományi Szekcióban  tradicionálisan jól szerepel, idén tovább erősítette vezető pozícióját.

Idén 27 első, 26 második 21 harmadik helyezést és 27  különdíjat  sikerült szereznie a Corvinust képviselő hallgatóknak.

kgszek_1.jpg

Társadalomtudományi Szekció

A 2021-es OTDK Társadalomtudományi Szekcióját a Budapesti Metropolitan Egyetem szervezte. Az eseményre április 14-16 között került sor. A Corvinus az összesen 23 tagozatból 15-ben ért el eredményt, összesen 27 díjat szerezve (7 első, 7 második, 4 harmadik helyezett, 9 különdíj).

tt_1.jpg

Agrártudományi Szekció 

A március 29-31. között zajló Agrártudományi Szekció szervezője idén az Állatorvostudományi Egyetem volt. A résztvevők összesen 25 tagozatban mérettették meg magukat. A Corvinust képviselő versenyzők tíz dolgozattal két tagozatban indultak, és összesen 2 különdíjat, 1 harmadik és 2 második helyezést hoztak el.

agr_1.jpg

Fizika, Földtudományok és Matematika Szekció 

A szekciót idén a Szegedi Tudományegyetem szervezte. Az esemény április 6-9 között valósult meg. Egyetemünk hallgatói kis létszámban képviselték magukat ezen szekcióban.

A Társadalomföldrajz Alszekció Térstruktúra, területfejlesztés, régiómarketing tagozatában két corvinusos dolgozat hozott el egy különdíjat és egy második helyet.

fiz.jpg

Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekció

A Nyíregyházi Egyetem által szervezett rendezvény idén április 20-22. zajlott. A Corvinus ebben a szekcióban egy különdíjjal lett gazdagabb a Tanulás, tanulástámogatás a felsőoktatásban I. tagozatban.

tan_1.jpg

Gratulálunk az összes induló és díjazott hallgatónak, valamint konzulenseiknek!

A Corvinus hallgatói által elért eredményekről részletesen az alábbi összefoglalóban tájékozódhatsz.

süti beállítások módosítása