Lomtalanítás a gardróbban - hol add el a megunt ruháid?

dsc_0536.jpg

A budapesti turi-körkép után górcső alá vesszük a történet másik oldalát: hol és hogyan lehet eladni a ruhásszekrényben kallódó, használatlan ruhákat? Ha már nem férnek el a dolgaid a ruhásszekrényben, meg szeretnéd újítani a ruhatáradat, vagy egyszerűen egy kis plusz pénzre vágysz, érdemes meglesni az alábbi opciókat, hiszen bármi is a célod, a szerkesztőség kedvenc használtruha platformjaival sikerrel fogsz járni!

2021.10.17. Írta és fotózta: Szentkirályi Lili

Depop

screenshot_2021-10-16_at_16_24_53.png

A Depop talán a legnépszerűbb használtruha-alkalmazás: a platform mind webes felületen, mind pedig az applikáción keresztül elérhető. Az eladni kívánt ruhák feltöltése egyszerű és gyors, csak néhány kötelező információra van szükség: minimum egy kép, egy rövid leírás, a ruhadarab kategóriája, állapota és mérete. A ruhák, cipők, ékszerek és táskák mellett szépségápolási termékeket, lakberendezési tárgyakat, sportszereket, filmeket és könyveket is lehet árulni. 

dsc_0514.jpg

Mivel az alkalmazás nagyon népszerű, a kínálat is nagyon széles: a kisebb, független márkák termékeitől kezdve, a vintage darabokon át, luxus darabok is megtalálhatók a felületen. Így bármit is szeretnél eladni, szinte biztosan érdeklődőre találsz előbb-utóbb. Külön segítség a felületen, hogy a vásárlók közvetlen üzenet formájában tudnak kommunikálni a szimpatikus darab eladójával, ami mindenki számára sikeresebb vásárláshoz vezet.

LiveRobe

A LiveRobe a Depophoz hasonló, azonban csak applikációval működő webshop. A cég magyar tulajdonú (Molnár Nikoletta, a ninimolnar márka megalkotója az egyik résztulajdonos), ennek megfelelően rengeteg, kisebb magyar márka is helyet kap az online boltban. A LiveRobe koncepciója hasonló a Depophoz, a közvetlen üzenet kivételével. 

dsc_0056_1.jpg

Lehetőség van viszont Outfitek feltöltésére is: ekkor az eladni kívánt darabot a vásárló “élesben” láthatja, ami segíti a vásárlói döntést. Mivel az applikáció még gyerekcipőben jár, nincs annyira sok elérhető termék, a vásárlók nagy része pedig magyar, ami megkönnyítheti mind a kommunikációt, mind pedig - vásárlás esetén - a szállítást. 

Facebook

dsc_0486.jpg

A Facebook rengeteg mindenre jó, többek között használt ruhák eladására is. Mind a Facebook Marketplace, mind pedig a különböző, használtruha-eladásra specializálódott Facebook csoportok (például ez) naponta frissülnek eladásra kínált darabokkal. Bár a verseny talán itt a legnagyobb, mégis érdemes megpróbálni a Facebook felületén keresztül eladni a már nem használt ruhadarabokat, hiszen a platformok közül kétségkívül ennek van a legnagyobb elérhetősége. 

Események

dsc_0001.jpg

Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni az eseményeket is, amiket kifejezetten arra találtak ki, hogy “civilek” eladják a megunt darabokat. Budapesten egyre népszerűbbek ezek az események, szinte minden héten szerveznek ilyen gardróbvásárt. Emellett meg-megjelennek a gardróbcserék is: ekkor a ruhákat nem vásárolni, hanem cserélgetni lehet, így egy pénztárcabarátabb alternatívát mutatva a vásárlás helyett. 

dsc_0474.jpg

A gardróbvásárnak, vagy gardróbcserének természetesen megvan az az előnye a fentiekkel szemben, hogy élőben meg lehet nézni, és fel lehet próbálni a ruhákat. Emellett ma már gyakran együtt szervezik ezeket az eseményeket más, általában a környezettudatossággal kapcsolatos tevékenységekkel, például előadásokkal, workshopokkal. A mai nap egyből meg is lehet látogatni egy ilyen környezettudatos gardróbvásárt a Werk Caféban. 

süti beállítások módosítása