Kapcsolódj ki tanulás közben: vintage ruhavásár, dance battle és lemezbemutató a Turbinában
Kult köz, 50. hét (december 13-19.)

andreea-radu-9eufhijjhdc-unsplash.jpgJön a vizsgaidőszak, de két tétel átnézése között is érdemes aktívan várni a karácsonyt és kikapcsolódni. Kulturális ajánló a december 13-ai hétre.

Borító: Pixabay

197121661_386728772717078_6476113839347015328_n_1_1.png

Vintage Légy-Ott! - Kalánová Barbara

Ha számotokra is fontos a fenntartható divat és, hogy szélesebb körben elfogadottabb legyen és népszerűbbé váljon a használt ruhák vásárlása a szennyező fast fashion helyett, ott a helyetek a Vintage Légy-Ott!-on december 18-án 11:00 órától!

A tavalyihoz viszonyítva ezúttal nemcsak az újrahasznosított ruhák és kiegészítők piacára várnak a szervezők a Szimpla Kertbe, de találkozhattok, beszélhettek azokkal a vintage és fenntartható divattal foglalkozó vállalkozókkal, árusokkal, alkotókkal is, akikről külön-külön már hallhattatok, de együtt, egy helyen még nem találkoztatok velük. A legkülönlegesebb vintage és újrahasznosított ruhákról és kiegészítőkről többek között a SZERKÓ BUDAPEST, a Block Stock Vintage, az Ever After Budapest és a Smörgas Clothes gondoskodik. 

XMAS JAM Dance Workshops, Battles and Party - Szentkirályi Lili

A modern utcai táncok szerelmeseinek már 24-e előtt megérkezik a karácsony, ugyanis a Vibes and Stuff tánciskola egy széleskörű programsorozatot tervez december 18-ra. Napközben workshopok várják az érdeklődőket a Visegrádi utcában, este pedig az Ellátóházban lesznek battle-k és reggelig tartó buli

A tánciskola egy Movement, illetve egy Solo Jazz workshopot is ajánl a szombati napon. A holland Sam Movement óráját azoknak ajánlják, akik a földközeli mozgásukat szeretnék fejleszteni, Máté Solo Jazz workshopja pedig nagyon hasznos a footwork fejlesztéséhez. A workshopokra érdemes előre regisztrálni a limitált férőhelyek miatt, illetve a battle-re és bulira is lehet olcsóbban elővételes jegyet venni. Az esti bulira is mindenképp érdemes elnézni, pláne, ha valaki még nem látott élőben profi dance battle-t. 

197908187_398772954655484_7697285083831397350_n_1_1.png

Barkóczi Noémi x Cz. K. Sebő band lemezbemutató – Tóth Franciska

A magyar alternatív zenei színtér két fontos alakja, Barkóczi Noémi és Cz. K. Sebő bemutatják a legújabb lemezüket december 16-án, csütörtök este a Turbinában.

Barkóczi Noémi zenéje egyszerre finom és játékos, amiben Szőke Barna (Qualitons), Gulyás Kristóf (Jazzékiel) és Várnai Szilvia (Antonia Vai) kíséri őt. Az album címadó dala, a Dolgom Volt saját elmondása szerint kapitalizmus- és társadalomkritika, ami könnyedséggel mesél a mindennapok elmúlásáról, amiben nem vagyunk eléggé jelen.

Cz. K. Sebő a Platon Karataev zenekar tagjaként vált ismertté, ami külföldön is egyre népszerűbb, jelenleg az egyik legexportképesebb könnyűzenei előadó ma Magyarországon. Sebő How could I show you the beauty of a life in vain? című albumához a Galaxisok frontembere, Szabó Benedek, valamint a két említett együttes dobosa, Bradák Soma társult. A dalszövegek a lét fölöslegességét boncolgatják, és egy olyan korszakot zárnak le, amiben az énekes az elmúlt korai húszas éveihez kapaszkodott

irodalmi_aj_1.png

Herendi Kata - Szabó Eszter Judit: 20 önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról - Orosz Petra

Az írópáros a Pszichoforyou magazinban kezdte, és azóta két könyvet jelentetett meg együtt Herendi Kata pszichológus és Szabó Eszter Judit újságíró, kommunikációs szakember. Önismereti kérdések mellett most a kapcsolatokra helyezték a hangsúlyt, legyen az baráti, testvéri, munka- vagy párkapcsolat. A fejezetek nemcsak egy adott jelenség, probléma megismertetésére szolgálnak, de gyakorlati feladatokon keresztül juthatunk el önmagunk és kapcsolataink jobb megismeréséhez. Az őszinte tükörbe nézéshez kapunk szempontokat, hogy ne csak magunkhoz, de egymáshoz is közelebb kerülve tartalmasabb, egészségesebb  kötelékeket tudjunk kialakítani. 

süti beállítások módosítása