Ebédszüret – Hol lehet olcsón, jót enni a Corvinus közelében?

etterem.png

Bár egy ideje hibrid formában zajlik az oktatás, érdemes pillantást vetni az egyetem környéki olcsó ebédlehetőségekre. Az olyan ikonikus helyeken túl, mint a PASTA. vagy a Pizza Manufaktúra, sok más lehetőség közül válogathatunk az egyetem környékén. Íme a korántsem teljeskörű, izgalmas opciókat felvonultató olcsóétterem-listánk.

Írta: Szentkirályi Lili; Borítókép: Pixabay

Fecske Presszó

A Fecske Presszó kétségkívül az alternatív szubkultúra egyik legikonikusabb helye. A nap bármely szakaszában találni fogunk Club Matét kortyolgató, tekert cigit szívó frufrus lányokat és deszkás fiúkat. A hipsztereken túl a Fecske azonban a város egyik legolcsóbb menüjét is ajánlja hétköznapokon: 300 Ft-ért levest, 1000 Ft-ért pedig egy főételt kaphatunk. Bár kulináris szempontból nem a legkiemelkedőbb, ha valaki egy jó hangulatú, olcsó ebédre vágyik, mindenképp érdemes betérni a Fecskébe.

Vega City

A Vega City az egyike a városban kifejezetten ritka vegán menzáknak. A húsmentes étrendet követők számára a hely mára fogalommá vált: nincs olyan vegán vagy vegetáriánus, aki ne járt már volna itt. A Vega City azonban a mindenevők számára is tartogathat meglepetéseket: gyakran főznek indiai konyha által inspirált ételeket, illetve a helyi vegán gyrost mindenkinek érdemes kipróbálnia.

EPOCH Vegan Burger

Az EPOCH a régi Istvánffy burgerből átalakult ütős vegán fastfood étterem. Az EPOCH amellett, hogy megőrizte az elődje hangulatát, csavart egyet az ízeken: továbbra is viszonylag olcsón, de finomabb burgereket lehet kapni, mint korábban. Az étteremben érdemes elvitelre kérni, hiszen a Királyi Pál utcán végigsétálva gyorsan az Egyetem térre lehet érni, ahol szép környezetben, szabad levegőn az ebéd is jobban esik.

Bangkok Thai Étterem

A Corvinustól a Váci utca felé elsétálva botlunk bele a Bangkok Thai Étterembe, ami első látásra talán nem tűnik annyira hívogatónak, de mindenképp érdemes egy esélyt adni neki. A lépcsőn lesétálva egy nagyon kedves, kissé túldíszített vendégtérbe érkezünk. A pincérek mindig nagyon kedvesek, és a hely magas szinten hozza a thai gasztronómiát, így ha valaki egy kicsit különlegesebb ebédre vágyik, mindenképp érdemes benéznie ide.

Leves (írta: Szabó Judit)

“Eat the Street!” – hangzik a gyorsétterem szlogenje. És valóban gyors, de a szó jó értelmében: két óra közötti szünetben is bátran kiszaladhatsz a Levesbe, nem fogsz elkésni óráról. A járvány alatt bezárt kedvencünk most megújult pohárdizájnnal, változatlan leves- és szendvicsmérettel, illetve a megszokott minőségben és áron kínál meleg étkezési lehetőséget. A város egyik első levesbárjába továbbra is megéri betérni.

süti beállítások módosítása