KULT KÖZ NYÁRI KIADÁS: Orczy Summer Chill, Shakespeare Fesztivál, zöld workshop és Elle Cosimano krimije

boritokep_8.jpg

Nem akarunk ijesztgetni, de lassan itt a nyár közepe. Még nem csináltál semmi hasznosat? Itt az ideje felkerekedni, hogy élményekkel töltsd meg ezeket a hónapokat is. Íme pár ötlet, ami garantáltan feldobja a hétköznapjaidat!

Borítókép: Unsplash

filmajanlo.png

ORCZY SUMMER CHILL - Kalánová Barbara

Szereted a klasszikus filmeket és szívesen megnéznél jópárat a nyáron? Az Orczy Summer Chill rendezvénysorozat 44 nyárestjén megteheted! Az Orczy-parkban a klasszikus filmkedvelők mellett a jazz, pop, soul, funk, folk és a komolyzene szerelmeseit is várják a szervezők. A tópart mellett kényelmes nyugágyakból élvezheted a filmeket, hangulatos környezetben. A filmezés mellett ráadásul neves előadókat láthatsz, hallhatsz, mindezt teljesen ingyenesen. Július 14-én A Pál utcai fiúk 1969-ben bemutatott magyar–amerikai koprodukciós filmet vetítik, angol felirattal.

program.png

Hagyd kint a műanyagot és készítsd el saját ÖKO-tisztítószeredet! - Kalánová Barbara

Hogyan tartsd tisztán otthonodat anélkül, hogy toxikus anyagokat használnál? Érdekel, milyen műanyagmentes megoldásokat alkalmazhatsz a takarításhoz, ráadásul úgy, hogy nem kell egy vagyont kifizetned ? A hagyd kint a műanyagot! című workshopon egyszerű, de nagyszerű praktikákat sajátíthatsz el miközben lépéseket teszel a természet védelméért. Környezetbarát alternatívákkal, házi receptekkel, illóolajokkal és rengeteg tanáccsal várják az érdeklődőket a szervezők július 13-án 18:00-tól a Scrutonban. A belépés regisztrációhoz kötött, azonban ingyenes, csupán jegyzetfüzetre és egy üres befőttes üvegre lesz szükségük az érkezőknek.

 

Shakespeare és jazz a hatszáz éves gótikus várban - Weller-Petrás Hanna

Oda vagy a Rómeó és Júliáért? Százszor olvastad már a Hamletet? Vagy esetleg az Ahogy tetszik a kedvenc darabod? Ha bármelyikre igen a válaszod, érdemes ellátogatni Gyulára a XVII. Shakespeare Fesztiválra. A Gyulai Várszínház szervezésében július 11 és 14 között olyan neves művészek lépnek színpadra, mint Nagy Ervin, Tege Antal és a brit Filip Krenus.38826947_f8fed13424e7b832a86a2429752affdc_t_1.jpgFotó: Ónodi Zoltán; forrás: bartokszinhaz.hu

Hogy ha társasággal érkezel, meghosszabbítanátok az utazást, és a délelőtti strandolás után zenei programra vágytok, akkor július 15-én a Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál, vagy július 16-án a Gyulai Vár Jazz Fesztivál vár benneteket. Valamennyi kulturális programot impozáns környezetben, a több mint 600 éves gótikus téglavár belső udvarán élvezheted. Jegyeket elővételben érdemes vásárolni, mert minden évben nagy az érdeklődés. A részletes program online is elérhető.

Kézműves vásár - Kalánová Barbara

workshop.jpgForrás: Unsplash

Kézzel készített ékszerek, sprirituális tárgyak, táskák és ruhák közül válogathatsz, de kézműves olajokat, gyertyákat, vicckönyveket is találsz július 15-én és 16-án a Dürer Kert udvarában. A Kézműves vásáron a több mint harminc alkotó, többek között  Lea the Wanderer, Shakti Goa Flow és Abraca Macrame remekműit is megcsodálhatjátok. A hangulatról Tribal Dj, a MΣO CULPA, a Dorombal, Illetve az Önismereti Diszkó is gondoskodik. Vendégként a Zengető Kulturális Egyesület érkezik a vásárra, hogy idei fesztivál terveit megossza a jelenlévőkkel. Ha szívesen megnéznétek, milyen elképesztő kézműves alkotásokat készítenek az említett művészek, látogassatok el a rendezvényre, amely ingyenesen látogatható.

irodalmi_aj_1_1_1.png

Finlay Donovan ölni tudna - Orosz Petra

Finlay Donovan kétgyermekes anyuka és bajlódó írónő. Az élete teljesen összeomlik szakítása után, a kiadónak megígért könyvét sem tudja befejezni időben, nemhogy még a számláit kifizetni. Éppen az ügynökét próbálja meggyőzni a következő krimi regénye sikeréről (és egy kis haladékról), amikor a mellette ülő személy kihallgatja őt és tévesen bérgyilkosnak nézi. Finlay egy névvel és egy kecsegtető ajánlattal tér haza: el kell intéznie egy kellemetlen férjet, cserébe helyrejön anyagilag. Finlay megpróbáltatásai kezdetét veszik, igent mond a megbízásra, hiszen valamiből el kell tartani a családot. 

Elle Cosimano regénye egy új sorozat első kötete, amelyben az anyaság örömeit, nehézségeit ismerhetjük meg egy pörgő stílusú, hangosan megnevettető könyv lapjai között. Ez a szórakoztató olvasmány a krimi és a romantikus regények rajongói számára is kötelező. Tökéletes választás nyárra, akár a vízpart mellett, akár egy bekuckózós estén.

süti beállítások módosítása