KULT KÖZ NYÁRI KIADÁS: MŰVÉSZETEK VÖLGYE, DÉRYNÉ FESZTIVÁL ÉS EGY IZGALMAS JAPÁN SOROZAT

audience-gd16f099bf_1920.jpgHa szereted a művészeteket, ha megnéznél egy jó sorozatot vagy valami közösségi programra vágysz, akkor neked szól programajánlónk. Akkor is találsz számodra megfelelő kínálatot, ha utaznál, és akkor is, ha inkább a hűs szobában keresnél tartalmas kikapcsolódást.

Borítókép: Pixabayprogramajanlo_1.png

 

Művészetek Völgye 2022 - Orosz Petra

Idén már 31. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját. Tíz napig a művészeti programoké a főszerep a Balaton-felvidéken; a helyszíneket három falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigánpetend utcái, épületei és intézményei adják. A szervezők közel 2000 programmal várják az érdeklődőket, köztük a magyar zene legendáival, feltörekvő zenészekkel, színházi és irodalmi estekkel színesítve a programpalettát. Beszélgetések és workshopok által pedig mind művészekké válhatunk a fesztiválon, elsajátítva a számunkra izgalmas művészeti ágak alapjait. A fesztivál a kicsiknek is nyitott: játékokkal, zenével várják a szervezők az egész családot.

PONT OTT PARTI 2022 - Kalánová Barbara

Egyetemre jelentkeztél és már nagyon izgulsz, hogy felvesznek-e? Lazulj le, könnyítsd meg a ponthatárok kihirdetése előtti órákat, és várd a felsőoktatási ponthatárok bejelentését barátaiddal egy óriási buli keretén belül! Július 21-én, a Pont Ott Partin színes programok és nagyszabású koncertek várnak minden felvételizőt. A parti Budapesten, a Városligetben 15:00 órától kezdődik. A belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A vidékiek sem maradnak közös élmény nélkül, ugyanis Győrben, Egerben, Debrecenben, Pécsen és Szegeden is megrendezik a Pont Ott Partit.

audience-gd16f099bf_1920.jpg

Déryné Fesztivál Sátoraljaújhely - Kalánová Barbara

Ha Magyarország keleti részén élsz, vagy arrafelé utazol, érdemes ellátogatni a Déryné Fesztiválra. Sátoraljaújhelyen és környékén 110 helyszínen több, mint 50 programon vehetsz részt. A kultúra szerelmeseként ingyenes színházi előadásokon és koncerteken vehetsz részt július 20-a és 24-e között. A fellépők között a Csík Zenekar, a Kerekes Band, a Szabó Balázs Bandája és a Rackajam biztosítja a kellemes hangulatot. A fesztivált második alkalommal rendezik meg, idén azonban az elsőnél is gazdagabb zenei kínálat ígérkezik színvonalas produkciókkal. Az ötnapos esemény valamennyi programja ingyenesen látogatható.

Tokyo Vice - Orosz Petra

tokyo-vice-kausi-1-nayttelijat-traileri-jaksot-julkaisupaiva-ja-kaikki.jpgForrás: fashguide.net

Az amerikai Jake Edelstein (Ansel Elgort) a japán nyelv és kultúra rajongója, fejébe veszi, hogy újságíróként helyezkedik el az egyik legismertebb tokiói lapnál, ahol korábban nem dolgozott külföldi alkalmazott. Nyelvtudása és kitartása meghozza neki a sikert, azonban az álommunka nem úgy alakul, ahogy Jake várja. A rendőri, semmitmondó közlemények másolását kapja feladatul, de Jakenek így lehetősége nyílik arra, hogy magánnyomozásba kezdjen a látszólag össze nem függő öngyilkosságok ügyében is.

A sorozat igaz történeten alapul, Jake Edelstein 2009-ben írta meg a visszaemlékezéseit a Japánban töltött időről. Sokan megkérdőjelezik a valóságtartalmát a leírásainak, azonban az vitathatatlan, hogy a karakterek és a korszak hű bemutatása elfeledteti a könyv körüli botrányt és egy igazi krimi kerekedik a tokiói alvilág bemutatása közben.

süti beállítások módosítása