Corvinusos lettél és folytatnád a sportolást? Ilyen lehetőségek várnak rád az egyetemen.

nevtelen_terv_3_3.png

A Corvinuson nemcsak a tanulásban, hanem a sportban is lehetőséget kapnak a hallgatók tehetségük kibontakoztatására. Az egyetem számos ingyenes lehetőséget kínál különböző sportágak kipróbálására, gyakorlására vagy versenyszerű űzésére.

Írta: Olay Hanna; Borítókép: Canva

Fakultatív sportolási lehetőségek

A Corvinus a hallgatók számára sok lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemen vagy szabadidejük egy részében aktívan kapcsolódhassanak ki különböző sportfoglalkozások keretein belül. Az egyetemen ingyenesen lehet részt venni aerobic, crossfit, dodgeball, erősítő gimnasztika, evezés, foci, floorball, funkcionális tréning, futás, ju-jitsu, kosárlabda, kajak-kenu, kondi, pilates, pingpong, röplabda, step aerobic, tabata, testtartásjavító torna, tollaslabda, TRX, túrázás, úszás, néptánc, társastánc, zumba, salsa, bachata órán, vagy akár egészséges életmód előadáson is. Ezeken túl költségtérítéssel jógára vagy teniszre is járhatnak a hallgatók.

nevtelen_terv_1_7.pngforrás: Canva

Kötelező testnevelés és jelentkezés

Az egyetemi tanterv kötelezően magában foglal bizonyos képzéseken sportfoglalkozást a testnevelés kritériumtárgy formájában. Ez minden alapszakos hallgatóra vonatkozik, az első négy félév során kötelező két félévet teljesíteni. Az alapszakos harmad- és felsőbb éveseknek, valamint a mesterszakosoknak ötezer forintos térítési díj mellett van lehetőségük részt venni ezeken az órákon. Ugyanez vonatkozik azokra is, akik már teljesítették a kötelező két félévet.

Valamennyi kurzusra a Neptunon keresztül lehet jelentkezni. A kurzus díját a Pénzügyek fülön a Befizetéseknél lehet kiegyenlíteni. A tétel kiírása gombra kattintva felugrik egy ablak, ott fizetési jogcímnek a szolgáltatási jogcímet kell választani. Ezek után az aktuális félév és a testnevelés térítési díj kiválasztásával kell folytatni, és már csak a tétel létrehozására kell kattintani. Így létre is hoztad a fizetendő tételt, utolsó lépésként majd a gyűjtőszámláról át kell utalni az összeget.

Azok számára, akik kötelező tárgyként végzik, a kurzus elfogadásának érdekében fontos tudnivaló, hogy összesen háromszor lehet hiányozni az órákról, illetve mindig pontosan kell érkezni. További két órát lehetséges pótolni, erre azonban csak a megadott alkalmakkor van mód. Mindezek mellett az órákon szükséges és kötelező a saját törölköző, valamint váltóruha és váltócipő használata.

Minden további fontos információt a Corvinus Testnevelés oldalon lehet megtalálni.

nevtelen_terv_28.pngforrás: Canva

Versenysport

A Corvinuson a versenysportolók számára is létezik Sportklub. Az egyetem asztalitenisz, cselgáncs, futsal, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda és sárkányhajó csapatai szeretettel várják az egyetemen hallgató élsportolók jelentkezését, hogy erősítsék csapatukat. A kapcsolattartók elérhetőségei itt találhatóak.

nevtelen_terv_2_4.pngforrás: Canva

süti beállítások módosítása